Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан КараджовГроздан

...
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан КараджовГроздан
Коментари Харесай

Караджов пое ангажимент за ремонта на пътния участък в района на прохода Витиня

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова пое ангажимент за ремонта на пътния сектор в региона на прохода " Витиня ". 

Чакам на следващия ден решението на Народното събрание, съвсем 100 % съм уверен, че то ще е позитивно, с цел да решим казуса на всички пътуващи, само че и на тези хора. Първото задание, което ще направи Агенция " Пътна инфраструктура ", ще е за сериозен ремонт на този сектор. Това сподели министър Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова, който се срещна през днешния ден с протестиращите против неприятното положение на пътя превозвачи.

За мен това е повече от десетилетие безучастие, не мога да си обясня заради каква причина пътища, които се употребяват от тежкия трафик, са в това положение - безусловно непроходими и непригодни за това, сподели Караджов.

По-рано през днешния ден в Народното събрание той заяви, че пътят на прохода е блокиран от над 6-метрова опашка от коли, тъй като не се ремонтира поради невъзможността да има възлагане на тази активност.

През октомври и ноември 2021 година договорите за настоящ ремонт и поддръжка (ТРП) на републиканските пътища бяха предварително прекъснати. Те е трябвало да изтекат през 2024 година, само че със съглашения с пътните компании периодите за прекратяването им са избрани за април т.г. (за четири от контрактите), а за останалите - юни т.г. Като вероятен излаз министърът очерта Народното събрание да даде опция на АПИ да продължи да разпорежда по актуалните настоящи контракти за ТРП до избора на нов реализатор.

Проектът на решение на Народно събрание за установена заплаха от настъпване на неспособност за АПИ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, който бе признат от отрасловата парламентарна комисия, планува пътната организация да изплати 50 на 100 от отговорностите към пътностроителните компании по дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа и 100 % от сумите за изпълнени действия по договорите за доставка и монтаж на ограничаващи системи и пътни знаци, както и за полагане на хоризонтална маркировка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР