Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов

...
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов
Коментари Харесай

Регионалният министър инспектира строителство на нови участъци от АМ Хемус“

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов посети през днешния ден област Ловеч, като направи и ревизия на строителството на новите сектори от Автомагистрала " Хемус “.

Министър Караджов сподели, че до 10 май тази година би трябвало да има резултати от комисията, назначена от премиера Кирил Петков, която ревизира компаниите и договорите, както и всичко, обвързвано с заплащанията към строителните компании.

Едва след тази дата най-вероятно ще стартират заплащанията към пътностроителните компании за настоящите поправки на републиканските пътища, добави Караджов.

Държавата дължи на сдружението „ Автомагистрали “, а то на пътностроителните компании 34 милиона лв. с Данък добавена стойност за към този момент осъществени действия по построяването на новите сектори от автомагистрала „ Хемус “, заяви вицепремиерът и министър на районното развиване Караджов.

Според строителите трасето на автомагистралата от пътен възел „ Боаза “ до пътен възел „ Плевен “ би трябвало да бъде приключено до края на 2024 година Най-рано до края на 2025 година би трябвало да завърши строителството на лотове 4, 5, 6, чието създаване бе спряно поради противозаконни процедури. Все още няма направени планове за лотове 7, 8 и 9.

„ Ако изпуснем самодейността в този момент и стартират да се разотиват изпълнителите, ще стане от една голяма българска фантазия да имаме цяла автомагистрала от София до Варна да стане едно огромно българско крушение “, сподели Караджов.

След инспекцията на строителните действия при пътен възел " Плевен “ на новия сектор от Автомагистрала " Хемус “ министърът ще организира работна среща с регионалния шеф на област Ловеч - Виктор Стойчев.

В нея ще вземат участие и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Явор Пенчев, ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура “ Тодор Василев, началникът на ДНСК Лиляна Петрова и други специалисти от Министерство на регионалното развитие.

В Ловеч Гроздан Караджов и екипът му ще се срещнат и с кметовете на осемте общини в региона, на която са поканени и народните представители на ръководещата коалиция от района – Искрен Арабаджиев ( " Продължаваме промяната “), Любомир Каримански (ИТН) и Вяра Емилова (БСП), съобщи БНР.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР