Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов

...
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов
Коментари Харесай

Министър Караджов настоя строителите на магистрала „Европа“ незабавно да подобрят организацията на движение

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов настоя строителите на автомагистрала „ Европа “ неотложно да отстранят сериозните пропуски във краткотрайната организация на придвижване. Вицепремиерът дружно със заместник-министър Явор Пенчев, ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Тодор Василев и началника на ДНСК Лиляна Петрова се срещнаха с австрийското управление на строителната компания „ Щрабаг “. Тя взе участие в консорциума от компании „ Страбаг БПА “, който работи по трасето сред граничния пункт „ Калотина “ и Драгоман.

„ Всички, които прекосяваме през сектора, не разбираме по какъв начин е допустимо да работите безупречно в Австрия и по този нехаен метод в България. Изпратих ДНСК и АПИ на инспекция – нямаше едно нещо, което да е наред във вашия план. Съставиха ви актове. Гражданите обаче не престават да ми изпращат десетки сигнали за продължаващото безсрамие на автомагистрала „ Европа “. Дори споделят, че става по-зле. Това е извънредно неприемливо “, съобщи министър Караджов.

Въпреки наложените санкции от държавния строителен надзор и от пътната организация организацията на придвижване в сектора към момента е неприятна. Затова алармират ежедневно и жителите, които минават през трасето. Липсващи или в недобро положение са краткотрайната маркировка, пътните знаци, светлинната сигнализация, а секторите, на които се работи, са необезопасени. Временното трасе, което се употребява за придвижване, също е в неприятно положение, а поддръжката му е ангажимент на строителите.

От австрийската компания дадоха отговор, че ще посетят обекта на място и неотложно ще подхващат всички нужни ограничения, с цел да изпълнят плана за краткотрайна организация. „ Това не е нашият метод на работа и Ви уверяваме, че в най-кратък период ще подобрим организацията на придвижване и работата на обекта “, увери Питър Крамър - член на Съвета на шефовете на „ Щрабаг “ – Австрия.

От своя страна от „ Щрабаг “ сложиха въпроса с нуждата от въвеждане на индексация на цените в договорите за инфраструктурни обекти поради инфлацията. Министър Караджов изясни, че се надява до два месеца да има решение актуализацията на цените да е законово избрана отсега нататък. Работна група към Министерство на финансите създава сега измененията, с които в бъдещите контракти по Закона за публичните поръчки ще се заложи автоматизиран механизъм за индексация въз основата на статистическа информация за цените на строителните материали.

*Източник: wwww.mrrb.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР