Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова генералите и

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова генералите и
Коментари Харесай

Каракачанов не иска политиката да бърка в проблемите на армията

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов прикани генералите и офицерите да не разрешават на политиката да бърка в проблемите на армията и армията да не бъде употребена за политически цели.

Коментарът си той направи при откриването на годишната двудневна конференция на тематика " Тенденции в развиването на отбранителните качества на Въоръжените сили на Република България ".

Като човек, политик и общественик Каракачанов служи на българската нация и българската войска. Неговата задача е да пази ползите и потребностите на българската войска, убеждавайки Народното събрание и държавното управление за нужните ограничения, с които би трябвало да се усилят качествата на българската войска.
 Каракачанов желае да храни своя, а не непозната армия
Каракачанов желае да храни своя, а не непозната армия

Обществото от ден на ден узрявало за наборната военна работа

За тези 2 години и 9 месеца Каракачанов не си е позолил да въвлича политиката в активността на армията. По думите му въпрос на дълг и чест е да се пази България и въоръжените сили би трябвало да могат да пазят териториалната целокупност на страната, както и да подсигуряват запазването на българския народен дух.

" Необходимо е българската войска да има повече качества и да е в положение да извършва както отговорностите си по Конституция, по този начин и нашите съюзнически отговорности. Реализирането на тази визия изисква повече вложения в защитата ", акцентира вицепремиерът.

Министърът на защитата посочи, че българската войска би трябвало да бъде горда с задачите , които може да извършва освен по Конституция, само че и като член на Алианса.
 Бюджет 2020 покрива потребностите на военното министерство, удовлетворен Каракачанов
Бюджет 2020 покрива потребностите на военното министерство, удовлетворен Каракачанов

Бюджетът от дълго време не бил толкоз висок

Една от главните задания през първата половина на 2020 година е да бъде приключен прегледът на защитата. Прегледът би трябвало да уточни по какъв начин да се осъществя значимата цел към 2032 година - българските въоръжени сили да имат нужните оперативни и отбранителни качества, с цел да бъдат в положение да извършват задачите, задачите, дилемите и уговорките на страната в границите на НАТО и Европейски Съюз.

Предстоящо предизвикателство на идващите стадии от работата на военното ведомство е за подготовка и приемането на български стратегичски документи - Програмата за развиване на отбранителните качества на въоръжените сили и План за развиване на въоръжените сили. Каракачанов чака поддръжка от държавното управление и Народното събрание за новата стратегия 2032.

Прз 2020 година от Министерството на защитата остават фокусирани върху главните приорите на държавната стратегия - за хората в защитата, за повишение на престижа и прироритета на военната специалност, за повишение на мотивацията и кариерния модел, за развиване на хората в защитата, за реализация на хрумвания и визия за доброволна военна работа, рационализация на армията и въоръжените сили.

В умозаключение Каракачанов съобщи, че всички цели би трябвало да намерят отражение в бъдещата стратегия 2032 година
 Неяснота обхванала цялата рационализация на армията, съгласно Радев
Неяснота обхванала цялата рационализация на армията, съгласно Радев

Нужна е тясна съгласуваност сред военната експертиза и политиците, твърди той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР