Данните на ЦИК след окончателната обработка на протоколите от секционните

...
Данните на ЦИК след окончателната обработка на протоколите от секционните
Коментари Харесай

Журналистът Волгин първенец по преференции с рекорден резултат

Данните на ЦИК след окончателната обработка на протоколите от секционните демонстрират, че персонално за него са дали своят вот 71 224 души

Журналистът Петър Волгин от " Възраждане " събира най-голяма персонална поддръжка на отминалите избори. Данните на ЦИК след окончателната обработка на протоколите от секционните демонстрират, че персонално за него са дали своят вот 71 224 души. Това са съвсем една четвърт от всички гласове за " Възраждане " за евровота.

" Петър Волгин, който беше втори в листата ни за евродепутати, направи исторически триумф - има съвсем 72 000 преференции, което е невиждан резултат. Никога до момента не е имало подобен висок преференциален избор за някой кандидат-депутат, изключително в случай че не е лидер. Гордеем се с него! ", заяви водачът на партията Костадин Костадинов.

Водач на листата на " Възраждане " беше Станислав Стоянов. Той дружно с досегашния водещ от БНР Волгин и трета в листата Рада Лайкова са евентуалните евродепутати от партията на Костадин Костадинов в новия Европейски парламент. Партията е с трети резултат на евровота с 13.98% от гласовете.

Волгин има повече персонални преференции от лидера на листата на ГЕРБ за евроизборите Росен Желязков. От групировката на Бойко Борисов съумяха да вкарат 5-ма свои представители в Екологичен потенциал с първи резултат от 23.5% от гласувалите.

Водачът на евролистата на обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " Никола Минчев е съумял да събере 44 764 персонални гласа при общо 290 792 гласа за групировката. В листата на групировката има пренареждане на местата поради преференции. За петия - досегашния евродепутат от ДБ/ЕНП Радан Кънев, са дали своят вот 36 978 души, с което той би трябвало да е вторият представител на ПП-ДБ в Екологичен потенциал, а Стефан Тафров да отпадне. 25 541 персонални гласа има някогашният депутат от ПП-ДБ Христо Петров - Хазарта, който също влиза в Екологичен потенциал.

При Движение за права и свободи Джевдет Чакъров е събрал 9846 преференции. Вторият в листата на придвижването Илхан Кючук има 8304 персонални гласа, а общо гласовете за евролистата на Движение за права и свободи са 295 052. Журналистката Елена Йончева има 4041 преференции и не пренарежда листата на партията, което значи, че няма да е част от Екологичен потенциал, в случай че двама от определените пред нея не се откажат да стават еводепутати.

Появи се неофициална информация за предстоящи отводи в евролистата на Движение за права и свободи, където най-малко двама, дружно с лидера и един от ръководителите на партията Джевдет Чакъров, тъй че да влезе петата подред Елена Йончева,

Избраните претенденти за евродепутати, които желаят да се откажат от мястото си в Европейския парламент, имат опция да го създадат до 14 часа през днешния ден, оповестиха от Централната изборна комисия.

Не се чака да има разбъркване в евролистите на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, където Кристиан Вигенин и Ивайло Вълчев са водачите и ще бъдат евродепутати. Все още не е ясно дали Росен Желязков, който води листата на ГЕРБ, ще избра родния парламент вместо европейския.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР