Възможно е да подкрепим кабинет, стига той да отговаря на

...
Възможно е да подкрепим кабинет, стига той да отговаря на
Коментари Харесай

БСП може да подкрепи правителство на ГЕРБ, но без политически лидери в него

„ Възможно е да подкрепим кабинет, стига той да дава отговор на нашите визии ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” Атанас Зафиров, зам.-председател на Българска социалистическа партия.

Той удостовери, че става въпрос за механически кабинет, без политически водачи.

„ Няма по какъв начин да подкрепим кабинет с министър председател Борисов ”, сподели Зафиров в ефира на Nova.

Запитан дали ще застанат зад държавно управление, в случай че то е с мандат на ГЕРБ, Зафиров отговори:

„ Все с някакъв мандат би трябвало да бъде ”.

„ Тези неща, които приказвам, са с огромна доза конвенционалност, защото решенията ще ги взимат нашият Национален орган и парламентарната ни група, която още не е ясно в какъв състав ще бъде ”, сподели Зафиров.

На въпрос дали е от голяма важност ще предлага ли Българска социалистическа партия специалисти, Зафиров сподели:

„ Това е процедура, която би трябвало да бъде конкретизирана. При всички положения, в случай че партията ни поддържа подобен кабинет, би трябвало да има лостове за въздействие, за влияние върху политиките, които организира този кабинет ”, сподели Зафиров.

„ Дълбоко съм уверен, че държавното управление би трябвало да бъде подкрепяно по опция от всички политически сили в това Народно събрание. Това е по-добрият вид. Нови избори рискуват тотална делегитимация на българския парламент и раждане на същински политически чудовища. На тези избори това единствено беше загатнато ” сподели Зафиров.

Оставката на Корнелия Нинова е действителен акт на вдишване на отговорност за извънредно слабите резултати на партията, разяснява още той.

„ Смятам, че това е естественото държание на политически водач на партия, която е изгубила изборите ”, сподели Зафиров. И добави, че не е коментирано дали Нинова отново ще се кандидатира за поста.

„ Не сме коментирали това на вчерашното съвещание на Изпълнителното бюро, което не беше леко на фона на резултатите. Смятам, че оставката ѝ е откровена ”, сподели Зафиров.

„ Така или другояче, мандатът на Нинова изтича след няколко месеца. Нормалната процедура, написана в устава, е при непринудено подадена оставка да се избира някой от заместниците, който да довърши мандата. Аз персонално до края му ще продължа да вземам участие в работата на това управление ”, съобщи Зафиров.

„ Не единствено ние губим гласове. Но при нас тези процеси са по-видими, повтарят се, което демонстрира наклонност ”, разяснява Зафиров.

Относно апелите за неотложно привикване на Конгрес на партията, политикът съобщи, че се надява на Националния съвет да се получи смислена полемика по въпроса.

Запитан дали Крум Зарков може да оглави партията, или пък още веднъж Сергей Станишев, Зафиров сподели, че последните няколко акции не ги е виждал в деяние.

„ Кой по какъв начин ще се връща, си е негов проблем. Убеден съм, че идващото управление на партията, даже и краткотрайното, би трябвало да подаде ръка на всички, които са афектирани, наранени, подценени, изгубили присъединяване в дейния живот на партията ”, сподели Зафиров.

„ Ако някой си показва, че Българска социалистическа партия е отслабена и ще е лесна плячка – това няма да бъде позволено. Има кръгове и среди, които се пробват да овладеят Българска социалистическа партия, да я създадат послушна ”, сподели Зафиров.

Припомняме, че в изборната нощ на 9 юни Корнелия Нинова изясни:

„ Излишно е след 10 години битка с модела ГЕРБ да ме питате дали ще подкрепим ГЕРБ. “

Вчера на конференцията на Българска социалистическа партия пък сподели:

" Правителство на ГЕРБ не поддържаме. Ние считаме, че България може да бъде извадена от рецесията единствено с надпартийно, експертно, срочно и програмно държавно управление. Една от дилемите на Националния съвет е да се изготви позиция, която ще бъде показана на трибуната, само че ние няма да отстъпим от тази позиция - партийна сглобка с държавно управление на ГЕРБ няма да вършим. “
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР