ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Закон на Индиана, който изисква от порнографските

...
ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Закон на Индиана, който изисква от порнографските
Коментари Харесай

Индустрията за развлечения за възрастни отново съди заради закон, изискващ от порнографските сайтове да проверяват възрастта на потребителите

ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Закон на Индиана, който изисква от порнографските уеб страници да ревизират възрастта на потребителите — един от многочислените сходни закони в действие в цялата страна — е провокиран от асоциация на промишлеността за развлечения за възрастни.

През април Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли искане на същата група, Коалицията за свободно слово, за блокиране на сходен закон в Тексас.

Съгласно закона на Индиана, подписан от републиканците Губернаторът Ерик Холкомб през март, основният прокурор на щата и обособени лица могат да заведат правосъдни дейности против оператора на уеб страница, в случай че материалът, „ нездравословен за малолетни “, е наличен за консуматори под 18 години.

В допълнение към Индиана и Тексас, сходни закони са признати в Арканзас, Канзас, Луизиана, Мисисипи, Монтана, Оклахома, Юта и Вирджиния. Поддръжниците на такива закони настояват, че пазят децата от необятно публикуваната онлайн порнография, до момента в който съперниците настояват, че законите са неразбираеми и пораждат оп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР