Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов
Коментари Харесай

Каракачанов обсъди военното сътрудничество между София и Скопие

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила се срещна в Скопие с Радмила Шекеринска, министър на защитата на Република Македония.

Министър Каракачанов е в македонската столица в състава на българска държавна делегация, водена от премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила.

Двамата министри на защитата се видяха незабавно, откакто Бойко Борисов и неговият македонски сътрудник Зоран Заев подписаха контракта за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни.

Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска разискаха опциите за образование на македонски военнослужещи в български висши военноучебни заведения, в това число и за образованието на македонски медицински сестри във ВМА, както и за взаимни учения и тренировки на формирования от Специалните сили на България и Македония.

Експерти от нашето военно ведомство ще споделят опит при провеждането на стратегическия обзор на защитата на Македония. По-нататъшното военно съдействие сред София и Скопие ще бъде разисквано на среща, която двамата министри ще проведат до края на октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР