Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова проведе

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова проведе
Коментари Харесай

Нинова свика търговските аташета и им нареди: Нови инвеститори и всеки месец анализи

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова организира среща с 62 търговски аташета на България по света. Тя се състоя в онлайн формат в Министерството на стопанската система и промишлеността.

Поради усложнената интернационална конюнктура, Нинова разпореди комерсиалните представители да изготвят всеки месец разбор на обстановката в страната, в която работят.

Той ще би трябвало да включва информация за икономическата и обществена среда, антикризисните ограничения и решения на държавните управления, които касаят геополитически въпроси за Европейски Съюз и България.

" Поради рецесиите, веригите на доставки се съкратяват. Фирми изтеглят производствата си от Азия и България е забавна дестинация за тях. Изпращаме ви новия указател на индустриалните зони, който изготвихме. Една от вашите задания е да го визиите на евентуални вложители и да работите за привличането им в България ", съобщи Нинова.

По време на диалога министърът срещна представителите ни в Службите по търговско-икономическите въпроси с последните решения на държавното управление, свързани със спрените доставки на газ от Русия.

„ На този стадий сме декларирали да бъдем изключени от листата за ембарго върху вноса на нефт от Русия, в случай че това не бъде утвърдено от Европейска комисия, ще наложим несъгласие. Не сме подготвени на 100% с различните доставки, само че работим по тях. Икономическата конюнктура е много динамична и би трябвало да се вземат бързи решения “, безапелационна бе министър Нинова.

Тя заяви, че следва да бъдат подхванати ограничения в актуализацията на бюджета за освобождение на газа от данък.

„ По този метод ще се опитаме да свалим цената, ще обложим с нов налог свръх облагите на енергийните сдружения, а средствата ще се употребяват за обезщетения на стопанската система и промишлеността “, сподели икономическият министър.

Тя акцентира, че държавното управление работи и по политиката на приходите - изключително към младите фамилии и възрастните, само че най-важното сега е да се обезпечи газ и нефт.

Министър Нинова съобщи, че чака от представителите на комерсиалните служби непрекъснато информация от целия свят.

„ Разчитаме на Вашето интензивно подпомагане за по-нататъшно разширение на двустранното комерсиално съдействие. Най-важно е в този момент да стабилизираме стопанската система и промишлеността и външноикономическото съдействие е значима част от този развой " приключи Нинова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР