Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с гръцкия външен министър Никос

...
Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с гръцкия външен министър Никос
Коментари Харесай

Захариева обсъди важни въпроси с гръцкия външен министър Никос Дендиас

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с гръцкия външен министър Никос Дендиас в Хелзинки в границите на неофициалната среща на първите дипломати от Европейски Съюз.Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

``
реклама

“Двустранните връзки сред България и Гърция имат стратегически и другарски темперамент, което се обуславя с дейния политически разговор, разширяващо се търговско-икономическо съдействие, общите ползи в енергийната сфера и интензивния учебен и културен продан ”, съобщи Захариева.

По нейна покана министър Дендиас одобри да посети София на 10 септември т.г.

Двамата министри разискаха редица въпроси от двустранен интерес, както и тематики от политическия дневен ред на района. Те установяваха, че двустранните ни връзки са на чудесно равнище.

Географската непосредственост и капацитета на гръцката стопанска система и пазар предопределят високата икономическа интензивност сред българските и гръцките компании.

През 2018 година стокообменът сред България и Гърция се е нараснал с 7.8% спрямо 2017 година и е в размер на 3,3 милиарда евро. Гърция е на 5-то място в износа ни след Германия, Италия, Румъния и Турция.

Междусистемната газова връзка България - Гърция (IGВ) е от първостепенно значение за диверсификацията на източниците на природен газ както за България, по този начин и за района на Централна и Югоизточна Европа. Интерконекторът ще свързва газовия кулоар Север-юг с Южния газов кулоар. Капацитетът на газовата връзка е сред 3 и 5 милиарда кубически метра.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР