„Витоша ски“ АД се присъединява към становищата на кмета на

...
„Витоша ски“ АД се присъединява към становищата на кмета на
Коментари Харесай

„Витоша ски" АД е готово веднага да подмени Княжевския лифт

„ Витоша ски “ АД се причислява към мненията на кмета на Столична община госпожа Йорданка Фандъкова и на ръководителите на отрасловите ведомства за това, че оборудванията на Витоша, би трябвало да се сменят с нови и съвременни.

„ Доволни сме, че всички към този момент сме на едно мнение за подмяната на лифтовете. Ние настояваме за това от 10 години. Големият въпрос е, че модернизацията би трябвало да бъде съобразена с всички нормативни актове и закони “, написа в позиция на сдружението, изпратена до медиите.

"От вчерашните изказвания обаче ние не разбрахме какво се е трансформирало през последните няколко седмици, което коренно е сменило правните схващания на отрасловите институции, които неведнъж обществено са твърдели, че не може да има нови стъпки в старите трасета, точно заради рестрикцията на проекта за ръководство на Природен парк Витоша.

Освен това са налице голям брой решения на междуведомствени работни групи, проведени както от Министерството на туризма, по този начин и от Министерството на младежта и спорта. Без каквато и да е положителна правна смяна в един миг, тълкуването коренно се трансформира. Ще изчакаме формалните мнения и писмените претекстове по отношение на законността за вероятната замяна на оборудванията “, показват от „ Витоша ски “ АД.

"Когато пристъпим към промяната на оборудванията, ние държим те да са създадени и инсталирани от международните водачи на пазара – „ Допелмайер “ или „ Лайтнер “.

Именно те изрично отхвърлиха разновидността, при който могат да се употребяват старите фундаменти. Във връзка с изявленията на основния проектант на София господин Здравко Здравков, че е допустимо върху старите фундаменти, да се инсталират нови стълбове, ние сме подготвени да създадем неотложно среща на него с водещите инженери и конструктори в производството на лифтове. На нея би трябвало да стане ясно дали е допустимо или не сходна концепция.

От 11 месеца чакаме да ни възложат изработването на профилирания обстоен организационен проект, с цел да можем да го действаме пред Министъра на земеделието, храните и горите и пред Регионална инспекция за опазване на околната среда – София. Не желаеме на нас да се преписва непознато безучастие. Когато всички имаме предпочитание и вървим в една посока, цялата процедура за приемането на профилирания организационен проект може да се случи в границите на 3 месеца и да бъдат поръчани оборудванията.

Ние сме подготвени неотложно след приемането на всички позволения, да пристъпим към замяна на лифтовете, само че само и единствено в границите на закона ", декларират в умозаключение от сдружението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР