Витоша (Бистрица) сложи край на негативната си серия от пет

...
Витоша (Бистрица) сложи край на негативната си серия от пет
Коментари Харесай

Витоша погуби Славия в бистришката мъгла

Витоша (Бистрица) постави завършек на отрицателната си серия от пет следващи загуби. " Тигрите " на Росен Кирилов доближиха до скъп триумф с 1:0 при семейството си на Славия. Единственото попадение в мача осъществя някогашният състезател на " белите " - Наско Милев в 72-ата минута. Младежкият национал одобри това попадение много прочувствено, като влезе в остра провокация с дребното почитатели на гостите.

Победата за " зелените " можеше да бъде и по-изразителна, в случай че малко след гореспоменатата обстановка, Георги Амзин бе малко по-акуратен при изстрела си с глава. Триумфът изкачи спечелилите до 11-ото място във краткотрайното класиране.

 Снимка 391190
Източник:

Славия пък инкасира четвърти мач без победа. Хората на Загорчич имаха своите моменти през първата част, когато звездата на отбора Галин Иванов на два пъти не съумя да означи. При втория си опит той даже нацели напречната греда. В 90-ата минута пък резервата Илиян Мицански пропусна да донесе точката от комфортна стрелкова позиция.

 Витоша (Бистрица) - Славия 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Витоша (Бистрица) - Славия 1:0 (Развой на срещата по минути)

Единственото попадение означи Наско Милев

В идващия кръг Славия приема ЦСКА в столичното дерби от кръга. Витоша пък има привидно тежката задача да гостува на първенците от Лудогорец.

С оглед домакинското си преимущество, тимът на Витоша беше този, който имаше привилегията да нанесе първата заплаха в мача. Ивайло Лазаров центрира акуратно от фаул, само че ударът с глава на Амзин попадна право в ръкавиците на сигурния Стергиакис.

Постепенно Славия откри правилния темп в своето показване и в 10-ата минута беше извънредно покрай отбелязването. Георги Йомов напредна през центъра, след което елегантно продължи за Галин Иванов, останал самичък против Николай Георгиев. Младият вратар работи уверено и мазета в ъглов удар.

 Снимка 391198
Източник:

Капитанът на " белите " продължи с интензивността си по терена, като в 14-ата минута към този момент преодоля съпротивата на вратаря, само че насочването му с глава се отби в напречната греда.

Така пристигна 18-ата минута! Гъста мъгла се разстла над стадиона с най-висока надморска височина в Първа лига. В помощ на 22-ата на терена влезе и оранжевата топка, която трябваше да улесни обстановката в тази тежка метеорологична конюнктура.

Витоша отговори на " бялото " предизвикателство с положително заучено състояние в 26-ата. Отбраната на противника се издърпа прекомерно рано за изкуствена засада, което остави изцяло самичък Радко Мутафчийски. Бранителят се разтегна оптимално, само че ударът му не съумя да заплаши Стергиакис.

 Снимка 391197
Източник:

Малко преди почивката, Витоша можеше да нанесе своя удар. Отлично центриране на Стефан Христов откри Наско Милев, който не показва задоволително добър надзор над коженото кълбо и не съумя да накаже своя някогашен клуб.

Втората част стартира мощно за славистите, които като че ли от нищото имаха добра опция да отбележат. Прострелно подаване в наказателното поле на Ангелов се размина с куп от играчи. В последна сметка топката стигна до дебнещия на далечната греда Георги Йомов, който бе блокиран от положителната интервенция на съперниковия вратар.

Вратарят на Славия - Антони Стергиакис направи подарък на " тигрите " в 60-ата минута, откакто не боксира безапелационно при центриране от корнер. Така топката доближи до намиращия се на дъгата Лъчо Котев. Младокът обаче прати своя изстрел малко над горната греда.

 Снимка 391199
Източник:

Така се стигна до решителната 73-ата минута, в която " тигрите " на Росен Кирилов поведоха в резултата. Стефан Христов проби марково по крилото, след което пусна за непокрития на дузпата Наско Милев. Нападателят елегантно обърна своя гален и майсторски матира Стергиакис за 1:0. Радостта на голмайстора бе извънредно огромна, като за похлупак той стартира да предизвика и агитката на Славия. Бившият състезател на " белите " очевидно се опитваше да показва, че погрешно е бил пропъден от кв. " Овча купел " през лятото.

Положението за " белите " можеше да стане още по-тежко в 74-ата минута. Отбраната на гостите още веднъж проспа рисково центриране, като този път до положителния късмет необезпокоявано стигна Георги Амзин. Капитанът на Витоша насочи изстрел с глава, който по знамение не порази далечния ъгъл на Стергиакис.

 Снимка 391193
Източник:

В заветните мигове от дуела Витоша крепко се окопа пред личното си наказателно поле. Големият късмет за гостите се откри малко преди последния съдийски сигнал на Неделчо Гаджалов. Появилият се като запаса Илиан Мицански се озова на стрелкова позиция, но топката мина около дясната греда на " тигрите ".

В идващия кръг Славия приема ЦСКА в столичното дерби от кръга. Витоша пък има привидно тежката задача да гостува на първенците от Лудогорец.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР