Витамините в диетата на децата са важни за правилното функциониране

...
Витамините в диетата на децата са важни за правилното функциониране
Коментари Харесай

Витамините в диетата на децата: важни за растежа им

Витамините в диетата на децата са значими за вярното действие на организма и запазването на здравето на децата. Витамините са от значително значение за растежа и развиването на дребните.

Значението на витамините в диетата на децата

Витамините са нужни и незаменими субстанции за организма, които могат да бъдат погълнати посредством потреблението на разнообразни храни. Те би трябвало да се употребяват като част от здравословна и уравновесена диета, основана на зърнени храни, риба, месо, зеленчуци, плодове.

Една от главните функционалности на витамините е да укрепват организма в другите метаболитни функционалности, които извършва.

Витамините като цяло улесняват храносмилането и оказват помощ да се избегнат проблеми в червата, защото доста от храните, които ги съдържат, са богати на фибри. Освен това те способстват за положителната централизация и обезпечават сила на най-малките.
Витамини за здравето на мозъка и паметта
Знаете ли, че човешкият мозък употребява повече сила от всеки различен орган в тялото? Мозъкът съставлява единствено 2% от общото телесно тегл...
Прочети повече
Децата през другите стадии от своя напредък се нуждаят от витамини и минерали в по-големи или по-малки пропорции. Поради тази причина в детска възраст би трябвало да се обърне огромно внимание на съответните количества витамини и минерали.

Нека забележим един по един смисъла на витамините в диетата на децата.

Витамин А

Витамин А подтиква растежа и развиването на децата, усъвършенства зрението. Той се намира в мляко, сирене, яйца, месо, плодове, жълти и оранжеви зеленчуци като моркови.

Витамин В 
Това са 10-те най-важни витамини и минерали за дамите
Витамините и минералите са виновни за регулирането на всички функционалност в тялото: кръвоснабдяване, дишане, регенерация и т.н. Но както...
Прочети повече
Витамините от група В се грижат за вярното действие на нервната система, нужни са за метаболизма, усъвършенстват производството на сила и циркулацията. Те участват в зърнени храни, месо, пиле, риба, яйца, мляко, сирене, соя, ядки, фасул, плодове и зеленчуци.

Витамин С 

Този витамин е доста значим за подсилване на имунната система, попречване на настинки, стимулиране на мускулите и кожата. Може да се откри в зеленчуците, всички пресни плодове, изключително цитрусовите. 

Витамин D

Витамин D усъвършенства образуването на кости, зъби и подкрепя усвояването на калция. Доставя се на организма от приема от храни като риба, месо, яйца, мляко, млечни артикули или да се образува върху кожата под действието на слънчева светлина.
Ето кои витамини могат да предизвикат появяването на висок холестерол
Хранителните добавки са се трансформирали в ежедневна нужда за доста хора, само че тяхната сигурност е поставяна под въпрос нееднократно. Н...
Прочети повече
Витамин Е

Той е натурален антиоксидант, който защищава тъканите от стареене и разграждане. Има го се в пълнозърнести храни, бадеми, зехтин, слънчогледово масло и зеленолистни зеленчуци.

Витамин К

Изключително е нужен за процесите на коагулация на кръвта и образуването на червени кръвни кафези. Витамин К се намира в млечни артикули, месо, растителни масла, броколи, зеле, брюкселско зеле, растителни масла и в зеленолистни зеленчуци.

Не забравяйте, че положителната диета е от значително значение за реализиране на максимален физически, мисловен и интелектуален капацитет на вашите деца. Балансираната диета обезпечава нужните хранителни субстанции за техния здравословен напредък.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР