Витамините и минералите са важен компонент за правилната работа на

...
Витамините и минералите са важен компонент за правилната работа на
Коментари Харесай

Трябва ли да даваме витамини на кучето?

Витамините и минералите са значим съставен елемент за вярната работа на всички системи, като това важи с цялостна мощ и за кучетата. Ако в организма им има някакъв дефицит на витамини и минерали, тогава това може да докара до утежняване качеството на козината, проблеми със ставите и зъбите, както и редица по-сериозни затруднения.

Именно по тази причина е доста значимо да се грижите за вярното хранене на кучето си, с цел да може то да получава цялостния комплект от всички микроелементи и хранителни субстанции.

Трябва ли да даваме витамини на кучето? Вижте повече в идващите редове:

Еднозначен отговор на този въпрос може да се даде доста мъчно. Причината за това е фактът, че преди всичко потребностите на другите породи кучета са разнообразни. Така да вземем за пример едни имат по-малки потребности от калий и калций, а други – по-големи.

Трябва да се вземе поради също по този начин възрастта на кучето, както и здравословното му положение сега. От фундаментално значение е и метода на хранене, който сте избрали. Условно може да се раздели на изсъхнало, мокро и домашно.

При първите два метода, а точно с купешка храна потребностите на кучето от всички микроелементи ще са задоволени, като по този начин няма да се постанова да купувате непотребни витаминни комплекси. В никакъв случай не си правете сами опити и не давайте на кучето си спомагателни добавки, т.е. без преди този момент да сте минали медицински обзор при ветеринар. Само по-късно и направените проучвания ще можете да се обясни обстановката, както и дали кучето ви има дефицит на значимите витамини и минерали.

Едни от най-разпространените положения, които могат да зародят, са по този начин наречените хипервитаминоза и хиповитаминоза. Съответно, при първото има остатък от даден витамин, а при второто - дефицит. И двете положения са рискови, като по тази причина не трябва да се занимавате със самолечение и сами да купувате разнообразни добавки на любимците си.

 витамини за кучето

Ако сте решили да изберете домашната храна и по този начин да храните четириногия ви другар, тогава в този случай най-вероятно ще се наложи да закупите някакви витаминни комплекси. Правилният метод в този случай обаче е визитата при ветеринар.

По този метод лекарят ще може да прегледа общото положение на кучето (състояние на зъбите, козината, очите и по този начин нататък), както и да се създадат нужните проучвания, с цел да се реши какви витамини и минерали кучето ви не получава задоволително с домашната храна.

Ако пък решите да храните новият си домакински любим със суха или влажна храна, тогава ви съветваме още веднъж да посетите първо ветеринар, който да ви помогне да извършите най-хубавият избор, съобразявайки се с възрастта на кучето и породата.

По този метод ще сте спокойни за здравето на кучето си, а също по този начин ще сте сигурни, че то приема задоволително количество от значимите за него хранителни субстанции, микроелементи, витамини и минерали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР