Витамин U осъществява стимулиране на оздравяването на лигавицата на стомахаВитамин

...
Витамин U осъществява стимулиране на оздравяването на лигавицата на стомахаВитамин
Коментари Харесай

Витамин U - безценен съюзник в борбата с язвата на стомаха

Витамин U реализира стимулиране на оздравяването на лигавицата на стомаха

Витамин U, прочут още като S-метилметионин, е още един от не толкоз добре познатите витамини, само че с доста скъпо деяние.

Той е скъп съдружник в битката с язвата на стомаха и дванадесетопръстника, с тежките гастрити, улцерозния колит, при всевъзможни недоволства, свързани с нарушената работа на стомашно-чревния тракт. Затова и названието му - витамин U, идва от латинското име на язвената болест - улкус.

Витамин U е открит през 1949 година в американска лаборатория, където забелязали, че пресният сок от някои зеленчуци, най-много на зелето, има способността да забавя развиването на язвената болест. Това деяние се дължи на забележителното наличие на метилметионин в зеленчука, написа

Витамин U съставлява в действителност задействан метионин. Той е доста деен при снабдяване на метилови радикали за синтезиране на холина, креатина, адреналина и други. По тази причина витамин U реализира стимулиране на оздравяването на лигавицата на стомаха и червата пrи деструктивни нарушавания, каквито са язвите.

 640D5799-6BB6-0B81-E5AB-0372349D15F6.jpg (900×600)

S-метилметионин покачва устойчивостта на лигавицата против солна киселина, пепсин и други дразнещи субстанции. Действа антиалергично и антихистаминно. Има и болкоуспокояващ резултат.

Затова витамин U се употребява на язвена болест, както и при гастритни недоволства. Същата роля играе и пресният зелев сок. Чистият метилметионин, получен по синтетичен път, има по-слабо деяние от сока на зелето съгласно проучванията.

Най-вероятно за действието на сока оказва въздействие освен това вещество.

Храни с витамин U

Източниците на витамин U са най-много хранителни артикули с растителен генезис. Такива с изключение на зелето са лукът, морковите, целината, магданозът, ряпата, аспержите, цвеклото, спанакът, броколите, зеленият чай.

 2B00EDDC-817E-371A-C02C-A8D0529B0E58.jpg (800×600)

Също по този начин се открива в суровия жълтък, млякото и млечните артикули и в черния дроб.

Тези култури, които са в по-топли региони, са с по-високо наличие на витамин U. Предлага се и като хранителна добавка.

Препоръчителната дневна доза витамин U варира в необятни граници. Когато става въпрос за профилактика, дневната доза е от 100 до 300 мг до 3 пъти дневно.

При лекуване на болестни положения тя може да нарасне двойно. Препоръката е да се приема с други субстанции с антиоксидантно деяние от рода на глутамина, витамините от група В, мастноразтворимите витамини.

Витамин U е извънредно безвреден, ниско отровен и по тази причина противопоказанията са сведени единствено до рекомендации към бременните дами и кърмещите майки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР