Витамин D всъщност е по-ефективен от ваксината срещу грип, а

...
Витамин D всъщност е по-ефективен от ваксината срещу грип, а
Коментари Харесай

Витамин D е по-ефективен от ваксината срещу грип

Витамин D в действителност е по-ефективен от имунизацията против грип, а доказателствата за това са минимум от десетилетие.

Д-р Джон Канел, създател на Vitamin D Council, е един от първите, които вкарват концепцията, че дефицитът на витамин D може в действителност да е съществена ПРИЧИНА да се разболеем от грип.

Неговата догадка в началото е оповестена в списание Epidemiology and Infection през 2006 година Впоследствие идва друго изследване, оповестено в журнала Virology през 2008 година

На идната година най-голямото национално представително изследване до този миг открива, че хората с най-ниски равнища на витамин D в действителност оповестяват, че имат доста повече настинки или случаи на грип. В умозаключение водещият създател доктор Адит Гинде съобщи:

„ Резултатите от нашето изследване поддържат значима роля на витамин D за попречване на постоянно срещани респираторни инфекции, като простуда и грип. Хората с постоянно срещани белодробни болести, като астма или емфизем, могат да бъдат изключително податливи на респираторни инфекции поради недостиг на витамин D. "

Витамин D работи по-добре от имунизацията против грип, в случай че равнищата ви са ниски.

Оттогава редица проучвания стигат до сходни изводи. Неотдавна теоретичен обзор от 25 рандомизирани следени изследвания удостовери, че добавката с витамин D покачва имунитета и понижава % на простуда и грип.

В изследванията са включени близо 11 000 лица от повече от 12 страни. Както оповестява Time Magazine:

„ Хората, приемали дневни или седмични добавки с витамин D, са по-малко склонни да оповестяват за остри респираторни инфекции, като грип или елементарна простуда, в сравнение с тези, които не са…

За хора с най-значими дефицити на витамин D (кръвни равнища под 10 [ng / mL]), приемането на добавка понижава риска им от респираторна зараза на половина.

Хората с по-високи равнища на витамин D също регистрират малко понижение на риска: към 10 %, което е почти равно на защитния резултат на инжекционната грипна ваксина, споделят откривателите. “
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР