Висшият съвет на парашутните експерти има задача да конструира парашут,

...
Висшият съвет на парашутните експерти има задача да конструира парашут,
Коментари Харесай

Епичен провал на НАСА събира 60 обсебени маниаци за нов парашут

Висшият съвет на парашутните специалисти има задача да конструира парашут, който да приземи тежък галактически транспортен съд на Марс, написа Smithsonian.

Всичко почнало с героичен неуспех – 30-метров тестов парашут, който се наклонил, подскочил и се скъсал пред очите на учените, до момента в който апаратът за свръхзвуково закъснение с ниска компактност на НАСА (Low Density Supersonic Decelerator (LDSD)) фучал към Земята с 4000 километра в час.

Но от галактическата организация не били подготвени да изоставят проекта си да схванат по какъв начин да забавят галактически транспортен съд, кацащ на Марс. Затова през 2014 те свикали нещо, което съвсем на смешка назовават Висш съвет на парашутните специалисти.

Висшият съвет се състои от 60 души, захласнати от концепцията за правене на парашути. Въпреки че от организацията признават, че е мъчно да се открие човек, който може да се похвали, че е специалист по парашути, въпреки всичко са били способни да съберат учени и инженери, които да се събират на постоянни срещи, на които следят остарели парашутни проби и неуспеха на LDSD, а по-късно търсят способи за решение на проблемите.

Работата не постоянно върви елементарно. От организацията рапортуват, че някои учени били „ някак ужасени от случайните неточности “ на LDSD, а един инженер дори твърди, че „ това е най-лошият парашут, който в миналото е виждал “. Видеозаписи демонстрират, че проблемите, които са зародили при отварянето на парашута на LDSD, участват от десетилетия и в други случаи.

В момента от НАСА преглеждат предложенията на Висшия съвет. Те желаят идващият тест да е колкото се може по-различен от неуспеха през 2014. Парашутите ще се тестват ( и разрушават) посредством потреблението на ракетни шейни, които симулират високите скорости в космоса.

Следващият тест на LDSD е на 2 юни. Парашутът има нов дизайн с помощта на 60 фанатици с забавна фантазия. Ако е сполучлив, то НАСА ще бъде една стъпка по-близо до намирането на метод да забави и приземи тежък галактически транспортен съд на Марс.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР