Висшият съдебен съвет не успя да избере нов административен ръководител

...
Висшият съдебен съвет не успя да избере нов административен ръководител
Коментари Харесай

За пореден път ВСС не избра председател на Софийския градски съд

Висшият правосъден съвет не съумя да избере нов административен началник на Софийския градски съд. За поста се надпреварваха Евгени Георгиев и Светлин Михайлов. Никой от двамата обаче не съумя да събере нужните 8 гласа на съдийската гилдия. Софийският градски съд е без ръководител от октомври предходната година, след напускането на Калоян Топалов.


След близо четири часа диспути магистратите по този начин и не избраха нов началник на Софийския градски съд.
Лозан Панов: Имаме пет гласа за арбитър Евгени Георгиев и два гласа за арбитър Михайлов. Имаме седем гласа срещу. Нямаме избор.
Първи магистратите изслушаха Евгени Георгиев. Основните въпроси към него бяха свързани със извоювани стипендии за образование в Съединени американски щати и Германия. Членовете на Висш съдебен съвет желаеха пояснение от Георгиев и за негови акции във банкрутиралата КТБ - общо 58 на брой. Пред магистратите той изясни, че са закупени през 2008 година и през днешния ден към този момент не костват нищо. След края на чуването Георгиев остана сбит по отношение на несполучливия избор.
Евгени Георгиев: Трябва да бъдем по-добре готови. Кое не ви доближи? Не мога да кажа. В момента има краткотрайно управление и то ще продължи да работи.  Отложиха избора за ръководител на Софийския градски съд Отложиха избора за ръководител на Софийския градски съд
Изборът на нов ръководител на Софийски градски съд беше отсрочен от съдийската гилдия на Висш съдебен съвет. Причината е, че единият от претендентите - Светлин Михайло...

Въпросите към втория претендент Светлин Михайлов бяха ориентирани към приходите, които е заявил. Бившият началник на Софийския градски съд има малко над 1 милион лв., които съгласно него са от законни вложения в парцели. Михайлов съобщи, че е станал жертва на изявления, които са показали погрешна информация за броя на парцелите, които има. Той упрекна медиите за влошеното си здраве, поради което беше в болница. Именно това наложи отлагането на избора на титуляр предишния месец.
Светлин Михайлов: Нито имам шест жилището, с цел да се прави опит за паралел с други хора, нито имам голям брой покупко-продажби.
След проваленото гласоподаване съдийската гилдия на Висш съдебен съвет би трябвало да открие нова процедура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР