Висшият командващ състав на 36-та бригада на морска пехота на

...
Висшият командващ състав на 36-та бригада на морска пехота на
Коментари Харесай

За „мъглата на войната“: По-рано „унищоженият“ бригаден командир на украинските морски пехотинци е в плен

Висшият командващ състав на 36-та бригада на морска пехота на украинските войски - командирът на бригадата, героят на Украйна полковник Владимир Баранюк и началникът на щаба полковник Дмитрий Кормянков - бяха хванати след опит да изоставен завода " Азовмаш " и към този момент свидетелстват за събитията при залавянето им и за бойните дейности в Мариупол, за което излиза наяве от видеозапис от показанията им, изработен в един от пунктовете на територията на ДНР.

На видеозаписите и двамата украински офицери наподобяват в обикновено физическо положение, оживено дават отговор на въпроси, от време на време се усмихват и се смеят.

Командирът на бригадата Баранюк твърди, че доникъде на април бойците му, които са се открили в завода Азовмаш, покрай завода Илич - северозападно от Азовстал, са свършили боеприпасите и той е дал заповед да за отдръпване на всички, след което той потегля като част от колоната за пробив към други украински формирования, само че колата му е ударена, след което той продължава пеша и е арестуван.

Началникът на щаба Кормянков описа, че е бил арестуван при излизане от обкръжението при опит да премине река Калмиус в Мариупол (тече както по територията на Азовстал, по този начин и близо до Азовмаш).

По-рано, на 17 април:

Войските на ДНР унищожиха петдесет украински бойци и офицери, в това число командира на 36-та обособена бригада на морската пехота полковник Владимир Баранюк, оповестиха от Народната милиция на Донецката национална република.

Те означиха, че в нощта на 11 против 12 април група украински морски пехотинци се пробваха да излязат от територията на завода „ Илич “ в Мариупол. Не им разрешиха да създадат това силите на Народната милиция.

„ По време на борбата починаха до 50 военнослужещи, от които петима старши офицери от управлението на бригадата, други 42 се предадоха. При огледа на мястото на конфликта тялото на командира на 36-та обособена бригада морска пехота полковник Владимир Анатолиевич Баранюк, персоналните му движимости и оръжие са открити измежду починалите “, се споделя в известието на националната милиция в Telegram.

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР