Висшите училища и научните организации, местните и националните власти трябва

...
Висшите училища и научните организации, местните и националните власти трябва
Коментари Харесай

България иска ЕС да полага допълнителни усилия срещу псевдонаучните новини |

Висшите учебни заведения и научните организации, локалните и националните управляващи би трябвало да поставят спомагателни старания за възстановяване на научната връзка и битката с подправените вести и дезинформацията, основана на псевдонауката.

Това е един от акцентите в позицията, с която България ще взе участие в Неформалната среща на министрите на висшето обучение, научните проучвания и нововъведенията на 24 и 25 януари в Париж.

Друг акцент в позицията, утвърдена от държавното управление, е насърчаването и съдействието на висшите учебни заведения с научни организации из цяла Европа и внедряването на новите познания и нововъведения в просветителните стратегии.

На неофициалната среща ще бъде показана информация за основаването на Научноизследователски институт в региона на компютърните науки в България, определянето на българските висши учебни заведения с най-голям теоретичен потенциал като „ проучвателен “ и предстоящата за тях поддръжка по осъществяване на стратегически научноизследователски и иновационни стратегии (Strategic R&I Agenda) посредством Плана за възобновяване и резистентност.

В рамките на срещата ще се разисква тематиката за укрепването на транснационалното съдействие сред университетите за бъдещето на Европа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР