Висши дипломати от водещите индустриални демокрации от Групата на седемте

...
Висши дипломати от водещите индустриални демокрации от Групата на седемте
Коментари Харесай

Страните от Г-7 застават зад Израел, предупреждават Иран да не подкрепя Хамас

Висши дипломати от водещите индустриални демокрации от Групата на седемте оповестиха единна позиция по отношение на войната Израел-Хамас след интензивни срещи в Токио. Те осъдиха дейностите на Хамас, поддържаха правото на Израел на самозащита и приканиха за " филантропични паузи " в спора, написа Times of Israel.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и външните министри на Англия, Канада, Франция, Германия, Япония и Италия " акцентират правото на Израел да пази себе си и народа си в сходство с интернационалното право, до момента в който се стреми да предотврати повтаряне " на

Те също по този начин показват поддръжка за " филантропични паузи за улеснение на незабавно нужната помощ, придвижване на цивилни и освобождение на заложници ".

Изявлението приканва Иран " да се въздържа от даване на поддръжка за Хамас и предприемане на по-нататъшни дейности, които дестабилизират Близкия изток, в това число поддръжка за ливанската Хизбула и други недържавни участници, и да употребява въздействието си върху тези групи за деескалация на районното напрежение. "

То също по този начин осъжда " повишаването на насилието на екстремистки заселници, осъществено против палестинци ", което съгласно министрите е " недопустимо, подкопава сигурността на Западния бряг и заплашва вероятностите за дълготраен мир ".
 Външните министри на Г-7 разискват Украйна и Газа
Външните министри на Г-7 разискват Украйна и Газа

Токио Уверява Киев, че поддръжката за Украйна няма да намалее поради спора в Близкия изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР