Висши британски банкери казаха на министър-председателката Тереза Мей днес, че

...
Висши британски банкери казаха на министър-председателката Тереза Мей днес, че
Коментари Харесай

Тереза Мей: Финансовият сектор е приоритет в преговорите с ЕС за Брекзит

Висши английски банкери споделиха на министър-председателката Тереза Мей през днешния ден, че желаят повече изясненост за бъдещите регулаторни връзки сред Англия и Европейски Съюз, макар че бяха обнадеждени от предварителното съглашение за " развода ", реализирано предишния месец. Това съобщи представител на Мей, представен от Ройтерс.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
" Бизнес водачите единомислещо подчертаха нуждата за допустимо най-голяма изясненост ", сподели представителят след среща през днешния ден на Мей и финансовия министър Филип Хамънд с ръководители на финансови компании на Даунинг стрийт 10.

" Приключването на първата фаза от договарянията би трябвало да им е вдъхнало убеденост ", добави той. Тереза Мей е споделила на висшите представители на финансовия бранш, че той е приоритет в идните договаряния с Европейски Съюз за Брекзит, съобщи Ройтерс, като се базира на източници, осведомени със срещата. " Това бе обнадеждаваща, положителна среща ", сподели банкер пред Ройтерс. Миналата година банкерите се оплакаха, че не са били изслушани от държавното управление на Мей в подготовката за Брекзит, прибавя Ройтерс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР