Висшето училище по застраховане и финанси стана част от медийната

...
Висшето училище по застраховане и финанси стана част от медийната
Коментари Харесай

Investor Media Group с най-мащабната медийна инвестиция в българското образование

Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси стана част от медийната група

Investor Media Group (Инвестор.БГ АД 4IN /BGTR30/) завърши договорката по придобиване на 90% от капитала на „ Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси " АД (ВУЗФ). Това е най-мащабната инвестиция на медия у нас в просветителна институция, в която се построяват качествени фрагменти за бизнеса. Стратегическата цел на медийната група е да продължи сполучливата линия на развиване на ВУЗФ като най-модерната и на практика насочена просветителна институция в региона на финансите, стопанската система и предприемачеството. Заедно с създателя доцент доктор Григорий Вазов Investor Media Group ще влага в надграждане на академичната стратегия и опциите за присъединяване на бизнеса във ВУЗФ, тъй че студентите да натрупат на практика опит още преди да завършат университета.

За президент на институцията беше определен Апостол Апостолов. Той има потвърдени триумфи в областта на финансите и мениджмънта, както и повече от 10 години опит като учител във ВУЗФ в дисциплината „ Капиталови пазари ".
В развиването на финансовите пазари Апостолов специализира в интервала от 1995 до 2009 година Между 2003 и 2009 година е ръководител на Комисията за финансов контрол, а от 2011 година до момента е ръководител на Народно събрание на Тексим банк. От 2012 година е ръководител на Съвета на шефовете на „ Централен депозитар " и член на Народно събрание съвет на " ЧЕЗ Разпределение ". Завършил е „ Банки и банково дело " в УНСС, а преди този момент Техническия университет в Пловдив.

Академичната стратегия ще продължат да ръководят ректорът доцент доктор Григорий Вазов и вицепрезидентът Детелина Смилкова. От есента младежите могат да се включат в още няколко нови магистърски и бакалавърски стратегии, които залагат на новаторски и на практика способи на преподаване. Повече информация вижте тук http://iskam.vuzf.bg/.

Медийната група ще поддържа образователните стратегии на ВУЗФ с спомагателни благоприятни условия за придобиване на на практика познания, като един от бъдещите планове е образование на място в Bloomberg TV Bulgaria за студентите във финансовите и икономическите специалности.

„ Дългосрочната тактика на Investor Media Group да развива и поддържа качественото обучение в България отиде на идващото равнище – директна инвестиция в университет. Щастливи сме да бъдем част от бъдещето на ВУЗФ, коeто за 15 години се утвърди като пример в икономическото обучение. Вярвам, че дружно с извънредно мощния и потвърден научен състав ще създадем сериозна крачка напред в основаването на утрешните скъпи фрагменти за бизнеса и нови бизнесмени – каквато е и задачата на бизнес медиите в групата ни ", разяснява Виктория Миткова, изпълнителен шеф на Investor Media Group.

„ През последните 15 години ВУЗФ се утвърди като водещо висше образователно заведение в България, което дава на студентите си освен блестящи знания във финансовата, застрахователната и бизнес сферите, само че и ги приготвя да си намерят работа по специалността още от студентската пейка. Ставайки част от Investor Media Grouр - най-голямата бизнес медийна група в България, разширяваме полето си на активност още повече. Това е една огромна крачка, с която ускоряваме ролята на бизнеса в образованието и даваме на студентите си нови благоприятни условия за процедура, по-експертно и новаторско обучение и опция да се срещнат с известни имена от българската и интернационалната бизнес сцена ", разяснява доцент доктор Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.

Investor Media Group (Инвестор.БГ АД) е водеща медийна група и единствената българска обществена компания, която включва и телевизионни медии. Част от портфолиото на групата са националната ефирна телевизия Bulgaria ON AIR, бизнес малкия екран Bloomberg TV Bulgaria – първият интернационален бизнес и финансов канал, приспособен към локалната публика. Дигиталното портфолио на групата включва Bloombergtv.bg – онлайн видеоплатформата на Bloomberg TV Bulgaria, телевизионния уебсайт Bgonair.bg, водещия новинарски уебсайт Dnes.bg, онлайн институцията във финансовите и стопански вести Investor.bg, уеб страницата за модерните младежи Tialoto.bg, онлайн изданието за актуалната жена Az-jenata.bg, спортния новинарски уебсайт Gol.bg, водещия здравен уебсайт Puls.bg, единствената онлайн медия, ориентирана към младежите - Teenproblem.net, уеб страницата за недвижими парцели с най-качествените разгласи Imoti.net, детския портал Az-deteto.bg, уеб страницата за автомобилни вести Automedia.bg, платформата за кариерно развиване Rabota.bg и други. Част от Investor Media Group е и националното радио Bulgaria ON AIR с покритие в 33 града в страната, както и списанията Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine, Investor Digest и GO ON AIR The Traveller`s Magazine, които се популяризират на борда на самолетите на националния авиопревозвач „ България Ер ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР