Висш служител на палестинската въоръжена групировка Хамас казва, че само

...
Висш служител на палестинската въоръжена групировка Хамас казва, че само
Коментари Харесай

Високопоставен представител на Хамас казва, че Иран, Хизбула не са имали никаква роля в нахлуването в Израел, но ще помогнат, ако е необходимо

Висш чиновник на палестинската въоръжена формация Хамас споделя, че единствено дребен брой висшите командири в Газа знаеха за изненадващата офанзива против Израел през уикенда

От BASSEM MROUE Associated Press и SARAH EL DEEB Associated Press 9 октомври 2023 година, 16:05 ч. Саудитска Арабия да възстановява връзките си с Израел.

Вместо това той сподели, че това се дължи на редица дейности, подхванати от крайнодясното държавно управление на Израел през миналата година, в това число провокативни визити на свещено място в Йерусалим и засилен напън върху палестинските пандизчии държани от Израел. Той също по този начин сподели, че Хамас има вяра, че Израел има проекти да убие своите висши водачи.

Той сподели, че даже Хамас е бил шокиран от мащаба на интервенцията, наречена „ Операция Ал-Акса Буря “, заявявайки, че чака Израел да предотврати или ограничи офанзивата.

„ Бяхме сюрпризирани от това огромно сриване “, сподели Бараке. „ Планирахме да създадем някои облаги и да вземем пленници, с цел да ги заменяем. Тази войска беше книжен тигър. ”

Твърдението му, че Хамас е възнамерявал единствено дребна интервенция, се опровергава от обстоятелството, че към 1000 бойци са взели участие в нахлуването, атакувайки по суша, море и даже моторизирани парапланери.

Израел разгласи тотална война и се зарече да накаже Хамас, както в никакъв случай до момента, и активизирането на 300 000 израелци запасите увеличи вероятността за сухопътна инвазия или даже повторна окупация на Газа. Израелската войска твърди, че към този момент е умъртвила стотици бойци и е бомбардирала голям брой цели на Хамас.

Бараке сподели, че до момента Хамас е употребила единствено дребен брой от личните си сили. Той сподели, че близо 2000 бойци на Хамас са взели участие в последните борби, от войска от 40 000 единствено в Газа.

Хамас също може да разчита на своите съдружници, в случай че се сблъска с огромна крах. В неделя Хизбула изстреля няколко ракети и снаряди по три израелски позиции в противоречив регион. В понеделник въоръжената формация " Ислямски джихад " на Палестина съобщи, че е изпратила четирима въоръжени мъже през границата на Ливан в Израел.

Бойците споделиха, че са ранили седем израелски бойци. Израел сподели, че личните му сили са простреляли и умъртвили няколко въоръжени мъже, минали в страната от Ливан. Той също по този начин обстрелва Южен Ливан в отговор.

Бараке, който беше представител на Хамас в Ливан в продължение на години и в този момент дава отговор за координацията с други палестински фракции, сподели, че групата ще употребява десетките израелци, които е заловила при нападението, с цел да обезпечи освобождението на всички араби, арестувани в израелски затвори, и даже на някои палестинци, затворени в Съединените щати по обвинявания във финансиране на Хамас.

„ Има държани палестинци в Америка. Ще желаяме освобождението им “, сподели той, без да посочи за кого има поради.

През 2009 година съд в Далас осъди двама създатели на Светия Land Foundation for Relief and Development, в миналото най-голямата мюсюлманска благотворителна организация в Съединени американски щати, на 65 години затвор за ориентиране на милиони долари към Хамас. Трима други мъже бяха наказани на присъди от 15 до 20 години затвор за скрит план. боеприпас от ракети, който ще издържи дълго време.

„ Подготвихме се добре за тази война и да се оправим с всички сюжети, даже със сюжета на дългата война, " той добави. „ Ние ще спрем живота в ционисткото образувание, в случай че експанзията не спре в Газа. “

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР