Високотехнологична наркооранжерия е разкрита при специализирана акция на криминалисти от

...
Високотехнологична наркооранжерия е разкрита при специализирана акция на криминалисти от
Коментари Харесай

В Търговище е разкрита високотехнологична наркооранжерия

Високотехнологична наркооранжерия е разкрита при профилирана акция на криминалисти от Групово дело " Национална полиция и ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен и Търговище. Шестима съпричастни към развъждане на конопени растения са арестувани за период до 24 часа, оповестиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Специализираната полицейска интервенция е извършена на 11 август, под надзора на окръжната прокуратура в Търговище. Действията почнали преди повече от месец, след получена информация за развъждане на конопени растения от двама шуменци. Криминалисти почнали да следят солидна двуетажна сграда в Търговище. Данните от сигнала се удостоверили, като в границите на наблюдението е открит мъж, който постоянно посещавал обекта.

В ранните часове на 11 август са арестувани двама мъже на 38 и 40 години от регионалния град, както и 48-годишна жена от Велики Преслав, при влизането им в халета в солидната сграда в покрайнините на Търговище.

Малко по-късно на място пристигнали двама 40-годишни мъже от Велики Преслав и 37-годишен мъж от Търговище, които също са арестувани.

Открити са шест големи пространства за развъждане на марихуана, ситуирани в солидна двуетажна промишлена постройка. В четири от тях се полагали грижи за над 7000 саксии, засадени с растения от рода на конопа, част от тях под формата на разсад, а останалите - в друг етап на развиване и зрялост. Всички пространства били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, надзор на влажността на въздуха и температурата. За стимулиране на растежа на насажденията са употребени обогатена почва и препарати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР