Високопоставеният служител на Хамас Салех ал-Арури беше убит във вторник

...
Високопоставеният служител на Хамас Салех ал-Арури беше убит във вторник
Коментари Харесай

Израелски дрон уби лидер на Хамас край Бейрут

Високопоставеният чиновник на Хамас Салех ал-Арури беше погубен във вторник вечерта при офанзива на израелски дрон против южното предградие на Бейрут Дахия, бастион на съюзническата ливанска въоръжена формация Хизбула , оповестиха трима чиновници по сигурността пред Ройтерс.

В отговор на въпроси на Ройтерс израелските военни споделиха, че не дават отговор на информации от задгранични медии.

Арури беше почитан чиновник в политбюро на Хамас и също по този начин беше един от създателите на военното му крило, Бригадите " Из ед-Дин ал-Касам ", които направиха смъртоносно нахлуване на израелска територия на 7 октомври. Съединени американски щати предходната година предложиха 5 милиона $ за информация за него.

Хамас удостовери убийството на Арури посредством обвързваното радио Ал-Акса. Членът на политбюро на Хамас Иззат ал-Шарк сподели, че това е " плахо ликвидиране ".

Израелският дрон удари офис на Хамас в Дахия във вторник вечерта , оставяйки общо шестима мъртви, заяви държавната осведомителна организация на Ливан.

Временният министър председател на Ливан Наджиб Микати осъди детонацията като " ново израелско закононарушение " и сподели, че това е опит за вкарване на Ливан във войната.

Дахия е цитадела на мощната въоръжена формация Хизбула , съдружник на Хамас. Хизбула разменя съвсем ежедневни трансгранични обстрели с Израел през южната граница на Ливан след експлоадирането на военните дейности сред Хамас и израелската войска през октомври.

Израелските въздушни удари и обстрели са умъртвили повече от 100 бойци на Хизбула и към 20 цивилни, в това число деца, възрастни и няколко публицисти, съгласно източници на Хизбула и Ливан.
 Израел ликвидира бойци на
Израел ликвидира бойци на " Хизбула " в Ливан

Израелската войска удари в понеделник цели на групировката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР