Високопоставени украински служители казват, че Владимир Путин се готви за

...
Високопоставени украински служители казват, че Владимир Путин се готви за
Коментари Харесай

Резников: Путин подготвя голяма офанзива

Високопоставени украински чиновници споделят, че Владимир Путин се готви за нова огромна атака през новата година , макар поредицата от унизителни неуспехи на бойното поле за Русия през последните месеци.

В изявление за Guardian министърът на защитата на Украйна Олексий Резников сподели, че до момента в който Украйна към този момент е в положение сполучливо да се пази против ракетните офанзиви на Русия , ориентирани към основна инфраструктура, в това число енергийната мрежа, се появяват доказателства, че Кремъл приготвя нова необятна атака .

Коментарите на Резников повториха сходни забележки, направени пред Economist тази седмица - в това число от украинския президент Володимир Зеленски, началника на въоръжените сили военачалник Валерий Залужний и началника на сухопътните сили генерал-полковник Александър Сирски.

Брифингите наподобява са част от необятни, координирани старания за предизвестие против самодоволството измежду западните съдружници и наблягане на продължаващата опасност, която Русия съставлява за Украйна .

Докато Резников допусна, че нова атака може да се случи до февруари, другите висши чиновници показаха, че считат, че това може да се случи още през януари.

Позовавайки се на частичната готовност от Русия на към 300 000 бойци , Резников допусна, че до момента в който половината - постоянно откакто са получили минимално образование - са употребявани за подсилване на силите на Москва след поредност от неуспехи на бойното поле, останалите са подготвяни по-задълбочено за бъдещи офанзиви .

" Втората част от мобилизацията, почти 150 000, стартира курсовете си на образование в разнообразни лагери ", сподели Резников, говорейки за съветската мобилизационна акция, която стартира през октомври.

" Призваните отделят най-малко три месеца, с цел да се приготвят. Това значи, че се пробват да стартират идната вълна от офанзивата евентуално през февруари, както предходната година. Това е техният проект ".

Предупрежденията идват на фона на доказателствата за продължаващите стремежи на Путин да продължи войната през идната година , в това число напъните за доставка на ракети от Иран и разбор на съветски коментатори, който допуска, че Кремъл не вижда метод да се отдръпна от спора .

Резников сподели, че чака Русия да продължи да активизира жителите си отвън актуалната частична готовност , описвайки главната тактичност на съветските командири като " месомелачка ", при която те хвърлят допустимо най-вече " тела " в борба с вярата, че ще победят по-малките украински сили.

" Кремъл се пробва да откри нови решения за това по какъв начин да завоюва успеха ", сподели Резников. В Economist военачалник Залужний насочи сходно предизвестие, като отхвърли някои западни изказвания, че мобилизацията на Путин значително е била неуспех .

" Руската готовност проработи ", сподели Залужний. " Те са 100% готови. " Той добави, че нова огромна съветска офанзива може да пристигна " през февруари, в най-хубавия случай през март и в най-лошия в края на януари ".

В различен брифинг в четвъртък заместник-министърът на защитата Хана Малиар също предизвести да не се позволява блаженство след неотдавнашните съветски военни неуспехи .

" Ние и светът не би трябвало да се отпускаме, тъй като крайната цел на Руската федерация е да завладее цяла Украйна и по-късно може да продължи ", сподели Малиар.

Оценката, че Русия може да приготвя нова широкомащабна акция против Украйна през идващите месеци, опонира на брифингите на разузнаването и скорошния разбор, който допуска, че темпото на войната - и съветските старания - ще се забавят в дълбините на украинската зима.

Тъй като украинските войски се образоват в редица западни страни и идващите подготвени в чужбина бойци се изпращат в елементи в цялата страна, Резников сподели, че хибридната тактичност на Украйна, добре подготвените войски и описът с стремежи от оръжия , които се надява да получи от съдружниците , ще му разреши да устои на нови офанзиви .
 Москва: Зад предлагането за
Москва: Зад предлагането за " мир " на Зеленски прозира предпочитание за победа на бойното поле

Преговорите с Русия в никакъв случай не са влизали в проектите на украинския президент

" Ако беше месомелачка против месомелачка, щяхме да загубим. Беше неточност да ни възприемат като дребна руска войска, която ще се бие с огромна руска войска. Разбира се, огромна руска войска ще завоюва, а дребна руска войска ще загуби, само че ние не сме руска войска ".

Говорейки часове след следващата всеобща офанзива с дронове против Киев в сряда, когато украинската противовъздушна защита съобщи, че е свалила всичките 13 изстреляни дрона, Резников сподели, че има вяра, че в този момент Украйна печели против Русия във въздуха .

Русия стартира постоянно да нападна украински енергийни уреди през есента, откакто силите на Москва бяха изтласкани от Харков и Кримския мост.

Целта беше да се изтощи Украйна, с цел да се усилят възможностите за триумф на бойното поле. Оттогава обаче Украйна демонстрира все по-големи умения в свалянето на ракети и дронове .

Резников сподели, че украинските системи за противовъздушна защита са нараснали успеваемостта си от 50% при започване на войната до 80% през декември. Той даде образец и с предходния бараж на 5 декември, когато Украйна смъкна 60 от 70 ракети, изстреляни от Русия.

Украйна също моли за нови оръжейни системи , в това число по-добра противовъздушна защита , макар че наподобява е ескалирала насочването си към бази в Русия, в това число с дронове, удари, които Резников отхвърли да разяснява.

Украйна употребява композиция от системи за противовъздушна защита, подарени от нейните сътрудници, системи от руската ера и модифицирани мобилни картечници за битка със опасността, сподели Резников. Във вторник  да изпратят на Украйна мощни и ефикасни системи за противовъздушна отбрана , за които Украйна желае от месеци.

Преди това Съединени американски щати се притесняваха , че отбранителните системи Patriot с огромен обхват , които могат да изминат до 60 благи, ще предизвикат ескалация от Русия .

Украйна трябваше непрестанно да потвърждава на своите сътрудници, че си коства да влага в армията й посредством победи на бойното поле. Резников даде образец по какъв начин Украйна потопи военния транспортен съд " Москва " с създадена в Украйна система " Нептун " през април и по какъв начин всяка победа е довела до повече доставки.

" Когато използвахме украинско откритие, " Нептун " и потопихме военния транспортен съд " Москва "... по-късно получаваме създадени в САЩ харпуни, с цел да пазиме нашата морска линия ", сподели той.

Поредицата от победи сътвори нещо, което надвиши дипломатическото доверие сред Украйна и нейните сътрудници, сподели Резников.

" Това е освен това: вие ни повярвахте и започнахте да инвестирате освен, бих споделил, освен оръжия в Украйна, само че тъй като желаете да видите новата Украйна след тази победа, а не остарялата руска Украйна. "

Обединеното кралство и други западни съдружници са в развой на образование на хиляди украински бойци , от начинаещи до специализиращи такива, които към този момент са опитни бойци. Резников твърди, че в това време Русия " употребява единствено руски системи и курсове за образование ".

Коментарите пристигнаха, до момента в който боевете не престават както на южния, по този начин и на източния фронт . На юг съветският обстрел в четвъртък умъртви двама души в град Херсон и го остави без електричество, споделиха украински публични лица, при последните бомбардировки, откогато Киев си върна града предишния месец.

Заместник-началникът на кабинета на президента Кирило Тимошенко сподели в обществените медии, че съветските сили са обстрелвали центъра на града.
 ISW: Путин пробва да избяга от признанието, че губи войната в Украйна
ISW: Путин пробва да избяга от признанието, че губи войната в Украйна

Украинското разузнаване чака съветско нахлуване в два региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР