Високопоставени дипломати от САЩ и Русия се срещнаха във финландската

...
Високопоставени дипломати от САЩ и Русия се срещнаха във финландската
Коментари Харесай

Руски и американски дипломати се срещнаха в Хелзинки, но не постигнаха прогрес

Високопоставени дипломати от Съединени американски щати и Русия се срещнаха във финландската столица Хелзинки в опит да намерят метод за понижаване на напрежението сред Москва и Вашингтон, само че не оповестиха за напредък.

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати Дейвид Хейл се срещна с съветския заместник-външен министър Сергей Рябков, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати. Те разискаха двустранните връзки и въздействието на районните провокации в Европа, Близкия изток и Азия, се споделя в изказването, представено от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Хейл акцентира, че въпреки Съединени американски щати да се пробват да понижат разликите и да реализират съдействие с Русия по голям брой световни проблеми, " отрицателните дейности на Русия не престават да бъдат спънка пред напредъка в двустранните ни връзки ", добави говорителка на Държавния департамент.

Рябков пък съобщи, че измежду другите въпроси е била разисквана и обстановката във Венецуела, само че двете страни не са намерили допирни точки . Той акцентира, че Москва няма военни във Венецуела, само че би трябвало от време на време да изпраща специалисти там и не счита за нужно да разисква въпроса с Вашингтон.

Русия поддържа венецуелския президент Николас Мадуро, а Съединени американски щати и десетки други страни застанаха на страната на опозиционния водач Хуан Гуайдо, признавайки го за краткотраен президент на Венецуела.

Москва е заявявала, че нейни военни специалисти посещават Венецуела, с цел да оказват помощ в поддръжката на оръжия, доставени по силата на предходни контракти.

" Разбираме желанието на Съединени американски щати да преувеличат този фактор за политически цели и да го показват като причина за поддържане на твърдата си линия към държавното управление на Мадуро ", съобщи Рябков пред съветската осведомителна организация " Новости ". - " Това е недопустимо за нас ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР