Високопоставени дипломати от Франция, Германия и Великобритания изразиха "разочарование и

...
Високопоставени дипломати от Франция, Германия и Великобритания изразиха "разочарование и
Коментари Харесай

Европейски дипломати: Иран се отказва от почти всички компромиси

Високопоставени дипломати от Франция, Германия и Англия показаха "разочарование и угриженост " по отношение на позицията на Иран по време на обновените договаряния във Виена за иранската нуклеарна стратегия, съобщи Франс прес.

"Техеран се отхвърля от съвсем всички взаимни отстъпки, които бяха реализирани мъчно " по време на първия кръг от договаряния сред април и юни, обявиха те.

Делегациите се завръщат този уикенд в своите столици и договарянията ще бъдат възобновени в средата на идната седмица, "за да се види дали тези разлики могат да бъдат преодолени ", прибавят дипломатите. "Не е ясно по какъв начин може сходно разминаване да бъде преодоляно в реален период ", означиха те, само че подчертаха, че поставят всички старания "за реализиране на дипломатическо решение ". "Времето изтича ", упорстват те.

Договорът за иранската нуклеарна стратегия бе подписан през 2015 година сред Ислямска република Иран и шест огромни сили (САЩ, Англия, Франция, Германия, Русия и Китай). Три години по-късно едностранно от него се отдръпнаха Съединени американски щати, които след това възнобновиха глобите против Иран. В отговор Техеран се отхвърли от множеството поети задължения.

Преговорите във Виена целят да върнат Вашингтон в контракта. Съединени американски щати вземат участие в полемиките непряко.

През юни страните се разделиха, надявайки се скоро да реализират решение, само че идването на ултраконсервативния президент Ебрахим Раиси на власт в Иран промени обстановката, напомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР