Високопоставена служителка на отбраната в Русия е намерена мъртва, след

...
Високопоставена служителка на отбраната в Русия е намерена мъртва, след
Коментари Харесай

Поредна странна смърт на висш служител на Кремъл

Високопоставена служителка на защитата в Русия е открита мъртва, откакто е паднала от 16-ия етаж на жилищен блок - следващата мистериозна гибел на почитан чиновник, оповестява „ Дейли мейл “.

58-годишната Марина Янкина е открита от минувач на входа на къща на улица " Замшина " в Санкт Петербург. Смята се, че тя е паднала от 160 метра височина, след което е починала.

Тя е била основна фигура във финансирането на противозаконната война на Владимир Путин в Украйна. Янкина е била шеф на отдела за финансова поддръжка на Министерството на защитата за Западния боен окръг, който е тясно обвързван с нашествието.

Тя е последният от многото руснаци, починали по време на дългото ръководство на Путин. Миналата седмица генерал-майор Владимир Макаров - съветски военачалник, който неотдавна беше уволнен от Путин - беше открит мъртъв при съмнение за самоубийство.

Преди да се причисли към Западния боен окръг, Янкина работи във Федералната данъчна работа, а също по този начин е била заместник-председател на Комитета по имуществените връзки на Санкт Петербург.

Смята се, че е била в центъра на напъните за увеличение на финансирането на войната, разгърната от Путин преди съвсем една година, която докара до стотици хиляди жертви и поредност от военни произшествия за Путин. Тя е поддържала другарски връзки с висши чиновници в Ленинградска област, покрай Санкт Петербург, родното място на Путин.

Янкина не е първата гибел на почитан руснак, която повдига вежди, като от началото на 2022 година десетки съветски предприемачи бяха открити мъртви при неизяснени условия. Много от тях бяха публично оповестени за самоубийства. От 24 до 26 декември имаше поредност от четири мистериозни смъртни случая. На 26 декември Павел Антонов - най-богатият народен представител от Руската дума (руския парламент) и критик на Путин - почина в Индия, падайки от прозореца на хотел. Неговият сателит Владимир Биденов е открит мъртъв в същия хотел четири дни по-рано. 69-годишният Алексей Маслов, някогашен шеф на съветските сухопътни войски, умря в болница на 25 декември, а Александър Бузаков, който в продължение на десетилетие беше началник на съветските " адмиралтейски корабостроителници ", умря на 24 декември. През юли 76-годишният Евгений Лобачев - пенсиониран генерал-майор от Федералната работа за сигурност на Руската федерация - беше открит мъртъв в Москва. Смъртта му също беше оповестена за самоубийство. Сред другите скорошни смъртни случаи са редакторът на известно съветско пропагандно списание, вицепрезидентът на " Газпромбанк " и върховен чиновник на " Газпром ".

Подозрителните смъртни случаи на видни руснаци не се лимитират единствено до границите на Русия. През април Сергей Протосеня - някогашен заместник-председател на " Новатек " - беше открит обесен на парапет. Съпругата и щерка му бяха открити убити с прободни рани. Бизнесменът Михаил Уотфорд беше открит мъртъв в дома си в Съри, Англия, а различен - Владимир Биденов - умря във Франция, откакто си удари главата в парапет. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР