Високопоставен украински генерал съобщи, че силите на Киев контролират незначителна

...
Високопоставен украински генерал съобщи, че силите на Киев контролират незначителна
Коментари Харесай

Генерал: Украйна контролира незначителна част от Бахмут, но настъпва по фланговете

Високопоставен украински военачалник заяви, че силите на Киев управляват " незначителна " част от Бахмут, само че добави, че този плацдарм ще бъде задоволителен да се влезе в разрушения град, щом обстановката го разреши, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В обява в обществената мрежа Телеграм

началникът на сухопътните войски на Украйна ген. Олександър Сирски съобщи, че войските на Киев настъпват против съветските сили в покрайнините на Бахмут, като по думите му украинската войска е покрай това да сложи града в " тактическо обграждане ".

Украйна съобщи по-рано през днешния ден, че силите ѝ отчасти са обкръжили град Бахмут, за който Москва сподели, че е високомерен от съветските сили, съобщи Франс прес.

Киев съобщи, че силите му са съумели да реализират частичното обграждане на града в Източна Украйна с помощта на сполучливите си дейности по фланговете на север и на юг от Бахмут.

Настъплението на войските ни по фланговете продължава ,

което прави доста мъчно наличието на врага в Бахмут. Нашите сили отчасти обкръжиха града, съобщи в " Телеграм " украинската заместник-министърка на защитата Ганна Маляр.

На заглавната фотография: Украински бойци стрелят с оръдие покрай Бахмут, 15 май 2023 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР