Високопоставен служител в бившата съветска република Молдова снощи заяви, че

...
Високопоставен служител в бившата съветска република Молдова снощи заяви, че
Коментари Харесай

Молдова: Русия е отпечатала незаконно бюлетини за президентските избори

Високопоставен чиновник в някогашната руска република Молдова нощес съобщи, че Москва е нарушила закона, като е отпечатала бюлетини в сепаратисткия Приднестровски район преди президентските избори в Русия тази седмица, съобщи Ройтерс.

Проевропейските управляващи на Молдова към този момент извикаха съветския дипломат, с цел да се оплачат от решението за разкриване на шест изборни секции в проруския анклав.

Централното държавно управление съобщи, че този ход нарушава съглашението за разрешаване на гласуването единствено в една изборна секция в съветското посолство в Кишинев.

Посланикът отхвърли недоволството като безпричинно и съобщи пред кореспонденти, че Русия просто дава опция на към 250 000 съветски жители в Молдова да гласоподават.

" Тези бюлетини най-вероятно са били отпечатани тъкмо там (в Приднестровието), с цел да се избегне преместването им през граничен пункт. Трудно е да се каже по какъв начин биха били пренесени през границата. Границите на Молдова се управляват и няма по какъв начин законно да бъдат импортирани или изнесени, съобщи молдовският вицепремиер Олег Серебрян преди държавно съвещание.

Руснаците ще гласоподават на президентските избори от 15 до 17 март и се чака актуалният президент Владимир Путин да завоюва, показва Ройтерс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР