Високопоставен руски генерал е знаел предварително зада се разбунтува срещу

...
Високопоставен руски генерал е знаел предварително зада се разбунтува срещу
Коментари Харесай

Знаели ли са генералите на Путин, че Пригожин подготвя бунт?

Високопоставен съветски военачалник е знаел авансово зада се разпалва против военното управление на Русия. Това оповестява в. " Ню Йорк таймс ", базирайки се на информация от американското разузнаване.

Това повдига въпроси по отношение на поддръжката, с която е разполагал водачът на наемниците от " Вагнер " измежду висшите редици.

Американски длъжностни лица показват, че се пробват да открият д али военачалник Сергей Суровикин - някогашният върховен съветски пълководец в Украйна, е оказал помощ за планирането на дейностите на Пригожин , които се оказаха най-драматичната опасност за президента Владимир Путин през неговите 23 години на власт.

Анализатори показват, че военачалник Суровикин е почитан боен водач, който предходната година оказа помощ за укрепването на съветската защита след контранастъплението на Украйна. Въпреки че беше заменен като командващ съветските сили в Украйна през януари, той резервира въздействие в продължаващите военни интервенции и остава известен измежду армията.

Американски чиновници обявиха, че има признаци, че други съветски генерали може също да са подкрепили опита на Пригожин да смени със мощ управлението на Министерството на защитата. Настоящи и някогашни чиновници на Съединени американски щати считат, че Пригожин не би почнал протеста си, в случай че не е вярвал, че други на власт ще му се притекат на помощ.
 Руски военачалник към ЧВК
Руски военачалник към ЧВК " Вагнер ": Сложете оръжие!

ГРУ също зове за завършек на метежа

Ако военачалник Суровикин е забъркан в събитията от уикенда, това би било следващият знак за вътрешните битки, които характеризират съветското военно управление от началото на войната на Путин в Украйна и може да е сигнал за по-широко разединение сред поддръжниците на Пригожин и двамата старши военни съветници на Путин - министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на генералния щаб ген. Валери Герасимов,.

Сега Путин би трябвало да реши дали съгласно него военачалник Суровикин е оказал помощ на Пригожин и по какъв начин би трябвало да отговори на това, обясниха чиновниците.

Вчера съветското вътрешно разузнаване заяви, че против Пригожин и членове на неговата формация. Ако Путин открие доказателства, че военачалник Суровикин е оказвал по-пряка помощ на Пригожин обаче, няма да има различен избор, с изключение на да го в профил от командването си, считат чиновници и анализатори.

Някои някогашни чиновници настояват, че Путин може да реши да задържи военачалник Суровикин, в случай че заключи, че е знаел за проектите на Пригожин, само че не му е оказал помощ . Засега анализаторите са на мнение, че съветският водач има намерение да припише протеста само на шефа на " Вагнер ".

" Путин не е податлив да сменя хората си. Но в случай че тайните служби слагат документи на бюрото му и в някои от тях е забъркан Суровикин, това може да се промени ", съобщи Александър Баунов, старши помощник в Евразийския център " Карнеги Русия ".
 Politico: Крахът на режима на Путин ще бъде безреден и принудителен
Politico: Крахът на режима на Путин ще бъде безреден и принудителен

Кремъл е разкъсван от несъгласия

Високопоставени американски чиновници допускат, че съюзът сред военачалник Суровикин и Пригожин може да изясни за какво последният към момента е жив , макар че завладя огромен съветски боен център и подреди въоръжен поход към Москва.

Американските чиновници, интервюирани за тази публикация, приказваха при изискване за анонимност, поради чувствителността на разследващата информация. Те подчертаха, че огромна част от това, което Съединени американски щати и техните съдружници знаят, е авансово. Официални лица в Съединени американски щати заобикалят да разискват протеста обществено от боязън да не подхранват разказа на Путин, че безредиците са дирижирани от Запада , написа " Ню Йорк таймс ".

Все отново американските чиновници имат интерес да разгласят информация, която би подкопала престижа на военачалник Суровикин, който те считат за по-компетентен и по-безмилостен от другите членове на командването. Отстраняването му безспорно би било от изгода за Украйна, чиито войски, подкрепяни от Запада, организират нова контраатака, целяща възвръщане на територията, окупирана от Москва.

В петък военачалник във видео, в което прикани съветските войски в Украйна да запазят позициите си и да не се причисляват към метежа.
 Путин призна за държавното финансиране на ЧВК
Путин призна за държавното финансиране на ЧВК " Вагнер "

Компанията е получила колосални суми за предходната година

" Призовавам ви да спрете ", настоя той. " Врагът единствено чака вътрешнополитическата обстановка у нас да се утежни ".

Това изказване обаче беше съпоставено с " видео със заложници ". Езикът на тялото на военачалник Суровикин подсказва, че се усеща неловко да осъди някогашен съдружник, който споделя възгледите му за съветското военно управление, разяснява някогашен чиновник.

Отчетени са и други признаци на раздвоена преданост във висшите редици. Друг съветски военачалник - генерал-лейтенант Владимир Алексеев - също насочи видеообръщение, наричайки всевъзможни дейности против съветската страна " удар в гърба на страната и президента ". Часове по-късно обаче той се появи в друго видео, на която беседва с Пригожин в съветския град Ростов на Дон, където бойци на " Вагнер " превзеха военни уреди.

" Случиха се прекомерно доста странни неща, които съгласно мен допускат, че е имало скрито споразумени е, което към момента не сме разбрали ", съобщи Майкъл Макфол, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Русия.
 Песков: Позицията на Путин след протеста не е разтърсена
Песков: Позицията на Путин след протеста не е разтърсена

Метежът е посочил какъв брой консолидирано е съветското общество към съветския президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР