Високопоставен представител на властите в анексирания от Русия Крим обвини

...
Високопоставен представител на властите в анексирания от Русия Крим обвини
Коментари Харесай

Нападнаха щаба на руския Черноморски флот

Високопоставен представител на управляващите в анексирания от Русия Крим упрекна Украйна, че е направила нахлуване с дрон преди плануваните за през днешния ден празнувания по случай Деня на съветските военноморски сили. По думите му при офанзивата са ранени петима души и тя е наложила празничните прояви да бъдат анулирани.

Обвинението беше отправено единствено броени часове преди съветският президент Владимир Путин да се включи в събитията за отбелязването на Деня на съветските Военноморски сили в родния си Санкт Петербург и да утвърди новата военноморска теория на Русия.

Новината пристигна и на фона на продължаващата военна намеса на Москва в Украйна, отбелязва Ройтерс.

" В двора на щаба на флота е влетял неидентифициран обект ", заяви в чат приложението Телеграм Михаил Развожаев, губернатор на Севастопол, където е основан съветският Черноморски флот. " По предварителни данни става дума за безпилотен аероплан. "

Развожаев съобщи, че Украйна е решила " да скапе Деня на военноморски сили ".

Засега няма коментар от украинска страна, инфорвира " 24 часа ".

Развожаев съобщи, че петима сътрудници на щаба на флота са ранени, и добави, че Федералната работа за сигурност (ФСБ) проверява случая.

Денят на Военноморски сили е годишен празник в Русия, по време на който флотилиите ѝ провеждат военноморски паради и отдават респект на моряците си.

През март 2014 година Москва анексира Крим и провокира съществено разтягане на връзките със Запада, което по-късно се задълбочи поради ролята ѝ в бунтовническите дейности на проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР