Високопоставен представител на Хамас заяви, че палестинското ислямистко движение ще

...
Високопоставен представител на Хамас заяви, че палестинското ислямистко движение ще
Коментари Харесай

“Хамас“ ще освободи две заложнички с руско гражданство като жест към Путин

Високопоставен представител на " Хамас " съобщи, че палестинското ислямистко придвижване ще освободи през днешния ден две заложнички с съветско поданство, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Муса Абу Марзук сподели за радио в линията Газа, че освобождението на двете заложнички е отвън договорката с Израел и че е жест към съветския президент Владимир Путин. Освен двете дами, се чака през днешния ден да бъдат освободени и 10 израелски заложници.

Израелските заложници ще бъдат освободени в подмяна на освобождението на 30 палестинци от израелски затвори.

" Хамас " към този момент освободи в неделя 25-годишен пленник с двойно -израелско и съветско поданство като жест към Путин, без да желае нищо в подмяна.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че Мейраф Тали - дамата с български генезис, която съвсем два месеца беше в плен на " Хамас ", беше освободена, удостовери и нейният доведен татко.

Той сподели, че сега тя е в болница, с цел да ѝ бъдат направени всички нужни прегледи и тогава ще се прибере вкъщи.

Мейраф Тали беше отвлечена на 7 октомври от Кибуц Нир Оз - на 5 километра от границата с Газа, където била на посетители.

Биологичният татко на Мейраф, който е умрял, е българин. Доведеният ѝ татко също е обвързван с България - роден е в София.

Припомнямезадоговорената замяна – ислямистката организация ще освободи 50 израелски заложници, а Тел Авив – 150 палестински пандизчии.

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари посочи, че Израел е получил лист с имена на дамите и децата, държани от „ Хамас “, които се чака да бъдат освободени.

Публикуването на листата дава опция на израелците да апелират освобождението на съответни пандизчии пред израелските съдилища, показва в. " Таймс ъв Израел ". Изданието прецизира, че според съглашението Израел ще освободи 150 пандизчии в подмяна на 50 заложници през първите четири дни, а останалите пандизчии от листата ще бъдат освободени, в случай че " Хамас " се съгласи да освободи още 50 заложници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР