Високопоставен представител на Хамас е убит при израелските удари по

...
Високопоставен представител на Хамас е убит при израелските удари по
Коментари Харесай

Високопоставен лидер на Хамас е открит мъртъв

Високопоставен представител на Хамас е погубен при израелските удари по линията Газа, подхванати в отговор на офанзивата на Хамас против Израел. Това оповестява ДПА, като се базира на организацията на гражданска отбрана на палестинската територия.

Трупът на Айман Юнис е открит през днешния ден под отломките на дома му в бежанския лагер Нузейрат. Къщата е била подложена на обстрел от страна на Израел.

Израелските отбранителни сили оповестиха, че изтребители са блъснали база в Газа, принадлежаща на ръководителя на разследващия отдел на Хамас.

" В момента продължаваме да нанасяме удари по терористични цели в Ивицата Газа ", прибавиха оттова.

В резултат на масираните офанзиви до момента са убити 313 израелци, а 1990 души са ранени.

" Times of Israel " заяви, че военни стартират да изтеглят цивилни от градовете, прилежащи на границата с линията Газа. Сред тях са градовете Нахал Оз, Ерез, Нир Ам, Мефалсим, Кфар Аза, Гевим, Ор Ханер, Ибим, Нетив Хаасара, Яд Мордехай, Кармия, Зиким, Керем Шалом, Кисуфим, Холит, Суфа, Нирим, Нир Оз, Ейн Хашлоша, Нир Ицхак, Беери, Маген, Реим, Саад и Алумим.

" По-нататъшни евакуации ще бъдат осъществени съгласно оценката на обстановката ", споделят управляващите.

Евакуацията може да бъде осъществена единствено след уместно " сканиране на територията ", с цел да се подсигурява, че няма терористи.

Стана ясно и че измежду отвлечените от Хамас цивилни жители има и чужденци. Израелското посолство в Обединеното кралство удостовери, че английски жител - Джейк Марлоу, е липсващ. Той е работил като охранител на танцов фестивал навън покрай границата с Газа, когато е станала офанзивата.

Междувременно израелските управляващи са разпознали 44 военнослужещи и дами и 30 членове на службите за сигурност, убити, откакто Хамас атакува Израел.

Загиналите членове на службите за сигурност са служители на реда и гранични чиновници, както и членове на израелския народен отдел за битка с тероризма Ямам.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР