Високопоставен член на Хамас съобщи, че палестинското движение държи в

...
Високопоставен член на Хамас съобщи, че палестинското движение държи в
Коментари Харесай

Хамас съобщи, че държи в плен над 100 души от Израел, Ислямски джихад - още над 30 души

Високопоставен член на Хамас заяви, че палестинското придвижване държи в плен над 100 души след невижданото си нахлуване против Израел, съобщи Асошиейтед прес. Муса Абу Марзук сподели това пред арабскоезичната медия " Ал Гад ". Освен тях се твърди, че и радикалната палестинска формация " Ислямски джихад " държи над 30 души. 

 

Над 1100 са към този момент жертвите и от двете страни от началото на ескалацията в Близкия изток. Над 700 са убитите израелци за миналите дни, жертвите от палестинска страна са най-малко 400. Ранените са към 5000.

 

Израелските управляващи оповестяват, че са разкрили минимум 260 тела на мястото на музикален фестивал, покрай границата с Газа. Хиляди младежи участвали на събитието в събота, когато ненадейно там нахлули десетки бойци на палестинската формация Хамас.

 

При офанзивата си против Южен Израел въоръжени бойци водиха в Газа десетки пленници, в това число дами, деца и възрастни. Точният им брой не беше явен, до момента в който двете групировки не направиха известията си. Израелската войска съобщи единствено, че има " забележителен " брой отвлечени, само че не даде повече детайлности.

 

На израелска територия към момента има палестински нападатели, които не престават да работят след подхванатите от ислямисктата формация Хамас огромни офанзиви в Израел, заяви представител на израелската войска, представен от ДПА.

 

В последните часове не престават боевете в региона на границата. В няколко града хората още веднъж трябваше да се скрият поради ракетни набези от Газа.

 

Снощи армията даде инструкции на жителите на две обитаеми места в пограничния регион да не напущат домовете си " поради обстановката със сигурността ". " Намираме се в разгара на война ", сподели представителят. Израелските военновъздушни цели са в цялостна подготвеност да нападат цели в линията Газа, добави той.

 

За последните няколко часа над 50 изтребителя са унищожили към 120 цели на придвижването Хамас, което е оповестено за терористична организация от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Израел, съгласно изказването.

" Хамас докара огромно злополучие на линията Газа ", съобщи представителят и добави, че групировката е виновна за стотици жертви. " Десетки " противников бойци са хванати, уточни той.

 

Най-малко 700 души в Израел са починали по време на широкомащабните набези на палестинската формация " Хамас ", съобщи ДПА. Според последните данни на израелското министерство на опазването на здравето 2243 души са ранени при изненадващите офанзиви, подхванати от линията Газа.

 

Най-малко трима жители на Съединени американски щати са били убити при нападенията на бойци на Хамас против Израел, заяви Си Ен Ен, като се базира на информация от американски публични източници, съобщи Ройтерс. В резултат на офанзивите е живота си е изгубил и френски жител, съобщи представител на външното министерство в Париж.

 

Непал заяви, че 11 непалски студенти по агрономия са в неизвестностност след избухналото принуждение в Израел, съобщи ДПА. Те се обучавали в лицей по агрономство в Кибуц Алумим на границата с Газа.

 

Междувременно палестинските здравни управляващи оповестиха, че минимум 413 палестинци са били убити, а 2300 са ранени при израелските удари по линията Газа в отговор на огромните набези на " Хамас " против Израел.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР