Високопоставен бос от мафиотската организация Ндрангета, укриващ се от 2016

...
Високопоставен бос от мафиотската организация Ндрангета, укриващ се от 2016
Коментари Харесай

Заловиха бос на Ндрангета

Високопоставен необут от мафиотската организация Ндрангета, укриващ се от 2016 година, е бил задържан в селски регион в родната си област Калабрия, заяви италианската полиция, представена от ДПА.

Полицията съобщи, че 57-годишният Джузепе Пеле е бил открит нощес в къща в Кондофури, малко градче покрай планината Аспромонте.
"Това е изключително значим арест, тъй като Пеле беше измежду тези, които вземаха стратегическите решения в Ндрангета ", сподели прокурорът от отдел "Антимафия " Гаетано Пачи, представен от организация АНСА.

Пеле ще излежи присъда от две години, пет месеца и 20 дни за участие в мафиотска организация и опит за изнудване, а до момента в който се укриваше против него беше издадена и още една заповед за арест по обвинявания в други закононарушения, свързани с мафиотска активност. Полицията го окачестви като почитан член на клановете на Ндрангета от Сан Лука.

Ндрангета задмина сицилианската мафия Коза Ностра като най-влиятелната мафиотска организация и е считана за водещия вносител на кокаин в Европа, отбелязва ДПА.

Историческата база на извънредно потайната организация е в региона Калабрия, само че тя реализира опити за навлизане по целия свят, в това число в Германия, Северна Америка и Австралия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР