Високолетящият отбор на Фенербахче продължава да се представя по страхотен

...
Високолетящият отбор на Фенербахче продължава да се представя по страхотен
Коментари Харесай

Фенербахче събори крепостта на ЦСКА

Високолетящият тим на Фенербахче продължава да се показва по страховит метод в Евролигата напоследък, макар тежкия старт на сезона. Тимът на старши треньора Игор Кокошков надигра настоящия първенец на конкуренцията и водач в класирането ЦСКА (Москва) с крайното в московската зала " Мегаспорт Арена ".

Moskova’dan galibiyetle dönüyoruz!

Tebrikler Fenerbahçe Beko!

Maç Sonucu | Fenerbahçe Beko: 83-89

Skor dalmmz: Vesely 24, De Colo 22, Eddie 17, Pierre 10, Guduric 8, Brown 8.
— Fenerbahçe Beko (@FBBasketbol)
Така " фенерите " записват петата си поредна и общо 11-а победа за сезона в шампионата. Отборът от Истанбул заема 11-ата позиция в класирането с баланс 11-10, какъвто е активът и на Валенсия и Анадолу Ефес. ЦСКА пък остава на лидерската позиция с баланс 15-6, само че рискува да бъде подравнен от състава на Барселона, който е с 14-6.

Двубоят стартира по усета на домакините, които отвориха 10-точкова разлика в дуела при 16:6. През цялото първо полувреме московските " армейци " държаха преднината, само че в самия завършек на втората четвърт Дайшон Пиер изравни с тройка за 38:38. След полувремето играта бе равностойна, като руснаците си върнаха преднина от 3 точки в края на третата четвърт - 66:63. Гостите обаче подходиха доста нападателно в основните последни пет минути от мача и доближиха до триумфа след значими отигравания на Ян Весели и Нандо Де Коло - 83:89.

 Jan Vesely - Fenerbahce Beko Istanbul - EB20

Именно Весели бе най-резултатен за " фенерите " със своите 24 точки и 6 битки. Де Коло остави 22 точки и 9 асистенции, а Джарел Еди вкара 17 точки. За ЦСКА Торнике Шенгелия бе прецизен с 18 точки и 6 отнети топки, Даниел Хакет, Янис Стрелниекс и Никола Милутинов вкараха по 12 точки, а Майк Джеймс бе опазен до единствено 11 точки при 4/15 пукотевица от игра.

На 27 януари ЦСКА (Москва) гостува на АЛБА (Берлин), а ден по-рано Фенербахче приема Макаби (Тел Авив).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР