Високите цени в Гърция не отказват туристите. Повечето хотели са

...
Високите цени в Гърция не отказват туристите. Повечето хотели са
Коментари Харесай

Високите цени в Гърция не отказват туристите

Високите цени в Гърция не отхвърлят туристите. Повечето хотели са резервирани и за септември, оповестяват притежателите им. Ресторантите също са качили цените, а цената на бензина продължава да е висока, обобщава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Всеки втори грък това лято не може да си разреши отмора, демонстрират данни на Съюза на потребителите. Причината е във високите цени на всички услуги. Туристическите пакети са с най-малко 15% по-скъпи от предходната година. Цените на питателните артикули са се повишили до 25% за година, което внезапно е покачило разноските за клиентите в заведенията.,пише Травел нюз

Една скромна вечеря за двама в елементарна таверна, която предходната година е коствала към 40 евро, към този момент е най-малко 60 евро, споделят клиентите пред медиите.

Вече 80% от хотелите и частните квартири са резервирани от чужденци, а останалите се оферират на съвсем двойна цена за нощувка. Студио в Санторини доближи 350 евро нощувка.


Непосилни за доста гърци и задгранични туристи са високите цени на фериботите, разясняват медиите. Ако се избере за отмора континенталната част на страната, в бюджета би трябвало да се планува и високата цена на бензина. Засега междинната цена на литър бензин е 1, 82 евро, а на дизела 1, 54 евро с наклонност за повишаване, разясняват притежателите на бензиностанции.

Според министерството по туризъм чака се доста мощна туристическа година с 20% повече чужденци да почиват в Гърция това лято.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР