Високите цени на бензина и дизела накараха много практични и

...
Високите цени на бензина и дизела накараха много практични и
Коментари Харесай

Нов тренд: слагат газови уредби на хибриди, за да пестят още повече

Високите цени на бензина и дизела накараха доста практични и пресметливи българи да търсят метод да понижат разноските си за гориво.

Все повече нашенци стигат до привидно безумната концепция да поставят газова уредба на така и така икономичните хибридни коли.

Тази процедура я има от години в страни като Нидерландия и Италия, само че и в България, където е известна измежду доста таксиметрови водачи.

“Бакшишите “ избират да употребяват най-вече хибрида Toyta Prius, на който поставят в допълнение и газова уредба.

Монтажът на газова уредба на хибрид лишава повече време и

системата е малко по-скъпа – от 1500 до 2000 лв.

Шофьори, които карат такива коли, обаче настояват, че цената се избива още след първите 10 000 километра. Според тях хибриден Toyоta Prius с газова уредба харчи по 5-6 литра пропан-бутан при извънградско придвижване и 7-8 литра в града.

Това е с към литър-два повече от разхода на бензин на истинския Toyоta Prius.

Простите сметки демонстрират, че при настоящи цени на пропан-бутана у нас от 1,20 лв. при дълъг път разходът за гориво ще е към 6-7 лв. и 8-9 лв. в града. Ако карате естествения Toyоta Prius (или Auris), ще ви харчи по 4-5 литра на 100 в града и 6-7 литра по автомагистралите и общинските пътища. Това е по този начин, тъй като при хибридните тойоти нормално разходът на бензин е по-малък в тапите, а не по пътища отвън града.

Така по сегашните цени на бензина от 2,70 лева 100 км пробег отвън обитаемоте места ще ви коства 16-17 лв., а в града – към 10-12 лв. т.е. два пъти повече, в сравнение с хибрид с инсталирана в допълнение газова уредба.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР