Високите технологии откъсват хората от реалния живот, каза турският президент

...
Високите технологии откъсват хората от реалния живот, каза турският президент
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Технологиите откъсват хората от реалността

Високите технологии откъсват хората от действителния живот, сподели турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, написа локалният в Хюриет.

Държавният глава на югоизточната ни съседка приказва на конгрес в Истанбул, отдаден на зависимостта от интернет, чийто уредник бе сдружение, борещо се с алкохолизма, тютюнопушенето, наркомании и други пристрастявания. "Чатовете в обществените мрежи превзеха човешкото другарство. Много хора си губят времето в мрежата даже в свещените за мюсюлманите градове Мека и Медина. Те, вместо да се вглъбят в молебствия към Аллах, са вперили взор в модерните устройства ", сподели още той.

"Светът принадлежи на индивида, който се пробва да живее без технологии, а не на този който часове се реди на опашка за финален модел телефон. Основният проблем е, че ние неправилно разбираме технологиите и те може да ни откъснат от действителността ", добави президентът на Турция. Той прикани управляващите в страната да не мълчат против заплахите от технологиите и да вземат радикални ограничения.

Ердоган в това време акцентира, че Турция не афишира свещена война против технологиите. "Ние приветстваме тези достижения на науката и техниката, които ни оказват помощ. Ние обаче се разгласяваме против тези нововъведения, които ни вредят ", съобщи още президентът на страната на два континента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР