Високите нива на Т-клетки от коронавируси, причиняващи обикновени настинки могат

...
Високите нива на Т-клетки от коронавируси, причиняващи обикновени настинки могат
Коментари Харесай

Ново 20: Учени установиха, че антитела от настинка могат да предпазват от COVID-19

Високите равнища на Т-клетки от ковид и, причиняващи елементарни настинки могат да обезпечат отбрана против Covid-19

Това установи проучване на Imperial College London, оповестено в понеделник, което може да даде информация за методите за ваксини от второ потомство, предава Агенция Фокус, базирайки се на Reuters.

Имунитетът против Covid-19 е комплициран развой и макар че има доказателства за намаляващи равнища на антитела шест месеца след имунизацията, се счита, че Т-клетките също играят жизненоважна роля в обезпечаването на защита.

Проучването, което стартира през септември 2020 година, преглежда равнищата на кръстосано реактивни Т-клетки, генерирани от предходни елементарни настинки в 52 контакта в семейства с позитивни случаи на Covid-19 малко след излагането, с цел да се види дали са траяли да развиват зараза.

Установено е, че 26-те, които не са развили зараза, имат доста по-високи равнища на тези Т-клетки, в сравнение с хората, които са се заразили. Imperial College не споделя какъв брой дълго ще продължи защитата от Т-клетките.

„ Открихме, че високите равнища на съществуващи Т-клетки, основани от тялото при болест с други човешки ковид и, които предизвикват елементарна простуда , могат да предпазят от зараза с новия ковид “, сподели създателят на проучването доктор Риа Кунду.

Авторите на проучването, оповестено в Nature Communications, споделиха, че вътрешните протеини на вируса SARS-CoV-2, които са атакувани от Т-клетките, могат да предложат различна цел за производителите на ваксини.

Настоящите ваксини против Covid-19 са ориентирани към шиповия протеин, който мутира постоянно, създавайки разновидности като „ Омикрон “, които понижават ефикасността на имунизациите против симптоматична зараза.

„ За разлика от тях, вътрешните протеини, атакувани от защитните Т-клетки, които идентифицирахме, мутират доста по-малко “, сподели професор Аджит Лалвани, съавтор на проучването.

„ Следователно те са мощно сходни сред другите разновидности на SARS-CoV-2, в това число „ Омикрон “. Това би означавало, че новите ваксини, които включват тези непокътнати вътрешни протеини, биха провокирали необятно предпазен Т-клетъчен имунитет, който би трябвало да защищава от сегашни и бъдещи разновидности на SARS-CoV-2.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР