Високите нива на холестерол могат да застрашат живото на човек.

...
Високите нива на холестерол могат да застрашат живото на човек.
Коментари Харесай

Кожата на лицето може да издаде високия холестерол

Високите равнища на холестерол могат да застрашат живото на човек. Когато равнището на " неприятния " холестерол в кръвта се увеличи, рискът от съществени болести, в това число инсулт и сърдечни болести, се усилва фрапантно. Обикновено няма директни признаци на висок холестерол, само че има няколко физически промени, свързани с това положение, в това число и промени в кожата към очите.

Промяната в кожата към очите, която издава висок холестерол
 
„ Появата на плоска или повдигната жълтеникава плака към очите или носа може да е симптом на висок холестерол. Тази смяна, известна като ксантелазма, се предизвиква от холестеролни отлагания. Ксантелазмите демонстрират, че възможностите за развиване на висок холестерол в бъдеще са доста високи ", споделя кардиологът доктор Олег Варфоломеев.

Развитието на ксантелазми също може да бъде предизвестие за предстоящ инфаркт, сърдечно заболяване и атеросклероза. Атеросклерозата е задръстване на артериите от мастни субстанции, известни като плаки или атероми.

„ Половината от пациентите с ксантелазма имат високи равнища на холестерол. А другата половина имат естествен холестерол “, прибавя лекарят.

Жълтите формирания по кожата също могат да бъдат породени от инфектиране. Има и други физически признаци в тялото, които косвено демонстрират висок холестерол.

„ Най-честите места за струпване на холестерол са ръцете, лактите и коленете. Ксантелазми може да се появят и върху кожата към очите ", споделя кардиологът, представен от " Актуално ".

Важно: Статията е само с информативна цел и не замества консултацията със експерт!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР