Високите финансови разходи и тревогите за живота и работата са

...
Високите финансови разходи и тревогите за живота и работата са
Коментари Харесай

Потреблението в Китай намалява, но офис служителите са доволни от перспективите за работа

Високите финансови разноски и паниките за живота и работата са измежду главните грижи на офис служащите в Китай, сочат резултатите от анкета на уеб страницата за търсене на работа Zhaopin.

В изследването, което се концентрира върху удовлетворението от работата, се присъединили над 15 800 офис служащия. То е основано на 10 индикатора, измежду които заплатата, персоналните взаимоотношения и здравословното положение, предава bulgarian.cri.cn.

По отношение на финансите, към 22% от допитаните показали, че имат задължения, до момента в който 20% са икономисали от 10 000 до 30 000 юана (1 450 до 4 350 щатски долара). Около 50% настояват, че към момента са с позитивни вероятности за работата, а близо 30% са уверени в бъдещото си развиване на работното място.

От Zhaopin показват, че финансовите условия на офис служащите са тясно свързани с техните заплати и привички на ползване. Някои от интервюираните показали, че изхарчват всичките си пари преди края на месеца, което им предизвиква финансови усложнения. Над 50% настояват, че тази година са понижили разноските. Колкото по-ниска е заплатата на служещите, толкоз повече са рестриктивните мерки, които си постановат, се показва в резултатите от анкетата. Около 70% от тези със заплата към 3000 юана на месец споделят, че имат ниско качество на живот, до момента в който едвам 40% от служащите със заплата от 20 000 юана се оплакват от понижаване на потреблението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР