Високата инфлация у нас удари и цените на козметичните продукти. 

...
Високата инфлация у нас удари и цените на козметичните продукти. 
Коментари Харесай

Високата инфлация удари и цените на козметичните продукти

Високата инфлация у нас удари и цените на козметичните артикули. 

" Поскъпването на продуктите стартира още в резултат на пандемията, след което и военните дейности, които бяха подхванати през 2022 година. Наруши се линията на доставки, което се отрази на периодичност на снабдяване на суровините, както и тяхната стойност. Не единствено инфлацията повлия на ценообразуването ", каза Гергана Андреева от  Българската национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика в " България заран ".

" Козметичните артикули са част от персоналната грижа и здравето на индивида. Първото условие в регламента за козметичния артикул е сигурност за човешкото здраве. За да отговори на това изискване, той би трябвало да е направен с качествени първични материали и да може да извърши първичната функционалност, а точно това, което е изписано на неговия етикет ", акцентира Андреева.

На въпрос дали е спаднало търсенето на козметични артикули, тя отговори, че по-скоро става дума за преориентиране на част от потребителите към други артикули от същата категория.

" Инфлацията лимитира покупателната стойност на всеки един консуматор. Със същите пари може да купиш по-малко артикули за своето ползване. Търсят се други възможности, но когато едно домакинство се грижи за хигиената си, се търсят безопасни артикули ", сподели още събеседникът на Bulgaria ON AIR.

Относно усложненията в бранша Андреева разяснява, че те са от всякакво естество на бързооборотните артикули. " Основното предизвикателство постоянно е била високата конкуренция, а виталният цикъл на продукта е доста къс. Потребителят изисква от ден на ден добавена стойност към един козметичен артикул, надлежно времето за прилагане се редуцира, би трябвало продуктите да имат доста функционалности, да по-различен, по-конкурентен, по-интересен ", сподели тя.

" Разходите се образуват от суровините, от материалите, опаковките, от услугите, които се използват, с цел да може да се компенсира процентът, тъй че в действителност те са ориентирани към това да се резервира качествения човешки запас ", изясни Андреева.

По нейни думи над 150 предприятия се занимават с козметични артикули в цялата страна, като над 13 хиляди души са заети в бранша.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР