Vision Pro - футуристичният шлем за виртуална/разширена реалност на Apple,

...
Vision Pro - футуристичният шлем за виртуална/разширена реалност на Apple,
Коментари Харесай

Apple поеха гигантски риск с най-новото си устройство - ето защо

Vision Pro - футуристичният шлем за виртуална/разширена действителност на Apple, се обрисува като един от най-интересните софтуерни артикули на годината. И сега на пазара има VR решения от най-различни производители, само че " ябълките " търсят iPhone резултата - устройство, което влиза във към този момент съществуваща категория и разгромява съперниците с мощен хардуер, прелъстителен дизайн и богата софтуерна и хардуерна екосистема.

Apple, като компания за 3 трлн. $, на пръв взор може да си разреши да поекспериментира, само че съгласно анализаторите в действителност Vision Pro ще предопредели бъдещето ѝ. А към този момент има първи клюки, че то може да не се окаже напълно безоблачно.
 Apple стъпва в бъдещето с
Apple стъпва в бъдещето с " пространствения компютър " Vision Pro

AR/VR устройството има лична екосистема, високи характерности и най-малко толкоз висока цена

Контекст : Apple Vision Pro беше показан при започване на юни, като продажбите на шлема ще стартират следващата година. Той е с извънредно мощен хардуер - употребява процесор, сходен на този, който Apple внедряват в своите компютри и преносими компютри, 12 камери захрванват два micro-OLED екрана с 23-мегапикселова резолюция и има голям брой датчици, които дават опция за надзор с жестове и глас.

Устройството има своя лична операционна система - visionOS, като задачата на Apple е с първия модел да завоюват вниманието на разработчиците. За всички обаче ще са забавни опциите за " планиране " на разнообразна мултимедия върху действително протичащото се към тях - можете умерено да си отворите, да вземем за пример, няколко 100-инчови виртуални екрана на стената.

Неслучайно Apple приказват за т.нар " тримерен компютър ".
 Apple ще доближи пазарна капитализация от $3 трилиона през 2023-а и евентуално ще надмине $4 трилиона през 2025-а
Apple ще доближи пазарна капитализация от $3 трилиона през 2023-а и евентуално ще надмине $4 трилиона през 2025-а

Детайли : В собствен просторен разбор специалистите от Canalys разясняват, че Vision Pro е значим артикул за Apple, защото компанията има потребност от нов източник на доходи оттатък Mac, iPhone и iPad. Само посредством иновация може да се обърне тренда на намаляващ интерес на потребителите към смарт устройствата и да се оправдаят по-високите цени, разясняват те.

Авторите на разбора са на мнение, че Apple по-скоро вършат " един по-добър MacBook ", в сравнение с " да изобретяват нова галактика ".

Според Canalys късното влизане на Apple на VR пазара след най-малко 5 години клюки се минимизира като отрицателен резултат поради някои от основните характерности на Vision Pro:
Лесна за приложимост операционна система, която надгражда върху логиката на iOS и по този начин не основава проблеми за новите потребители; Контрол без неуместни джойстикове и друга периферия; Удобен режим за непосредствено виждане на протичащото се пред камерите на устройството; Външен екран, който дава опция за по-добра връзка сред потребителите и хората към тях; Интеграция в огромната Apple екосистема.
Анализаторите вършат прилика с малко противоречивото и до през днешния ден решение на Apple да отстранен жака за слушалки в iPhone 7, като в това време стартират безжичните си слушалки AirPods, които бяха копирани от на практика всички на пазара.
 Goldman Sachs търси метод да се откаже от Apple Card
Goldman Sachs търси метод да се откаже от Apple Card

Банката губи пари от партньорството, а не печели гласност

Според упованията на Canalys Apple елементарно ще преборят останалите си съперници във VR/XR сферата. Очакването е Vision Pro и бъдещите устройства от серията да доближат до 20 млн. консуматори към петата година от старта на продажбите.

От друга страна : Canalys виждат и избрани опасности пред Apple Vision Pro:
Все още няма явно приложение на шлема, което да го отличи от всичко останало на пазара; Използването на VR/XR устройства е най-вече персонално преживяване, а след 2 години пандемия изолацията не е най-приятното нещо за потребителите; Apple все още нямат отношение към AI платформите, а генеративният изкуствен интелект може да бъде потребен за потребителите на Vision Pro; Цената е доста висока - най-малко на първия модел (3500 долара).
Опасенията на анализаторите имат и действително изражение. По информация на FT Apple са понижили доста бройките, които са поръчали на китайския си индустриален сътрудник Luxshare за 2024 година - по-малко от 400 000 при в началото сложени вътрешни цели в границите на към 1 млн.

Сериозен проблем са се оказали вътрешните екрани, само че и при други елементи има усложнения. Възможно е обаче и изследванията на Apple да са посочили по-малък интерес от упования.

Според непотвърдени информации ще се забави и премиерата на по-евтиния вид на Vision Pro, който трябваше да дебютира през 2025 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР