Вирусоложката съветва, ако човек чувства и най-малко неразположение, да се

...
Вирусоложката съветва, ако човек чувства и най-малко неразположение, да се
Коментари Харесай

Проф. Аргирова жертва на жестока измама, предупреди че иде К-19 ужас

Вирусоложката поучава, в случай че човек усеща и минимум неразположение, да се изолира

Многократно от 3 до 5 пъти е цифрата за заболеваемостта от грип от другите респираторни болести. Такава ще е картината доникъде на февруари. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия вирусологът проф. доктор Радка Аргирова.

„ В Щатите сега доста публикуван е нов вид на коронавирус. Той е доста инфектиран с разновидности, които са в шипчестия протеин, само че заобикаля имунизациите “, съобщи тя. „ Не съм изцяло сигурна, че е същият вид, като в Китай “, акцентира тя. По думите й в Китай доста бързо са били свалени ограниченията и то внезапно. „ Трябваше да има последователност и това да се случва в течение на времето “, съобщи Аргирова.

Според нея има късмет новата разновидност от Китай да плъзне по целия свят. „ Този нов вариант няма да провокира огромна вълна от болести и хоспитализации, само че има нова вътремутация, която подготвя към образуване на вид, с огромен % на заразност “, сподели тя и акцентира, че въпреки всичко доста огромна част от света е имунизирана или е изкарала вируса.

„ Варицелата и скарлатината са нещо в допълнение в този сезон, което не е чак толкоз особено. До огромна степен имат отношение климатичните промени, само че и огромните детски колективи, които са към този момент на линия “, счита вирусоложката. Тя поучава, в случай че човек усеща и минимум неразположение, да се изолира.

„ Най-важното е да не се разнася по-нататък да вземем за пример грипният вирус. Важно е да се пазят възрастните хора, тъй като там има заплаха от утежняване на положението “, сподели тя и уточни, че някъде към 8-10% от инфектираните с грип могат да пострадат съдбовно. По думите й от грип се умира и той може да способства за утежняване на хронични болести.

„ Не се лекувайте с антибиотици, а антигрипни препарати и в случай че отивате на всеобщо мероприятие – концерт, кино или пътувате в градския превоз, по-добре е да се носи маска “, сподели Аргирова.

Много хора в последно време ме безпокоят, че съм рекламирала антипаразитно лекарство. Не съм правила такова нещо. Жертва съм на нерегламентирана реклама, не съм предложила такова нещо, не разбирам даже от такива неща. Не се занимавам с такива неща ", акцентира тя на край.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР