Вирусът се видоизмени и подмлади групата, която засяга. Трябва да

...
Вирусът се видоизмени и подмлади групата, която засяга. Трябва да
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Пазете децата. Има случаи, когато вирусът протича тежко при тях |

" Вирусът се видоизмени и подмлади групата, която визира. Трябва да се пазят децата. Имаме случаи, които протичат по-тежко при тях, за благополучие нямаме случаи за апаратна вентилация. “

Това сподели шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов пред бТВ.

В незабавната болница са настанени 6 деца, които се лекуват от ковид, само че тя разполага с още запаси.

3500 са леглата за междинни и тежки случаи в София. Професорът посочи, че болничното заведение е добре готова, оборудвани са 16 етажа, а по-голямата част от личния състав е имунизиран. 

Според Балтов ще има нова четвърта вълна на вируса, " в случай че не успеем да ваксинираме към 3 милиона от популацията през август-септември, само че тя няма да е толкоз тежка и ще е през октомври и ноември ". България не е в локдаун, а единствено стяга ограниченията, тъй като ще са единствено 10 дни и няма вечерен час.

Балтов не счита, че е закъсняло решението за налагане на по-строги противоеподемични ограничения, само че е безапелационен, че с цел да са единствено 10 дни, би трябвало да се спазват прецизно. А високата смъртност разяснява по този начин: " Имаме много застаряващо население и хора, което не се профилактира 10-15 г. То е със спящи болести, които не се лекуват, а и вирусът стана много по-опасен ".

По думите му постоянно има и протичане на болестта в първите 7-10 дни съвсем без симптоми - зачервено гърло и хрема. А след това се обостря със зной и изнемощялост, които не разрешават на инфектирания да стане даже от леглото. Специалистът съобщи, че се изследва новият френски вариант, само че не може да се каже към този момент дали е по-заразен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР