Виртуозната пловдивска цигуларка Елмира Дърварова ще подари безплатен концерт на

...
Виртуозната пловдивска цигуларка Елмира Дърварова ще подари безплатен концерт на
Коментари Харесай

Елмира Дърварова изнася рецитал във Военния клуб

Виртуозната пловдивска цигуларка Елмира Дърварова ще подари безвъзмезден концерт на феновете на класическата музика под тепетата. Първата и единствена жена концертмайстор в Метрополитен опера в Ню Йорк ще изнесе рецитал дружно с валдхорниста от Нюйоркската филхармония Хауърд Уол на 8 февруари от 19 часа във Военния клуб. Ще бъде показана програмата „ Музика от пет века: 17-21-и век “.

Музикантите ще изпълнят еклектична и разнообразна стратегия с творби от барок, Бах, Хендел и Моцарт до съвремието, джаз, блуз и танго (всички транскрипции и истински произведения се извършват за първи път в България). Концертът е отдаден на Пловдив - европейска културна столица 2019. Дърварова е изнасяла концерти и рецитали на четири континента и има издадени над 25 компактдиска.

Била е солистка на Виенския радиосимфоничен оркестър, Московския държавен симфоничен оркестър и други Ръководи Нюйоркския клавирен квартет и трио „ Делфиниум “. Тя е президент и артистичен шеф на Нюйоркския камерен фестивал (New York Chamber Music Festival), оглавява журита на интернационалните състезания във Верона и Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР